Logo Desmet Studio's

Over ons

Wij zijn Desmet Studio’s gelegen in een karakteristiek art deco pand in de Plantagebuurt en de leukste radio & TV studio van Amsterdam!

Wij faciliteren radio & TV programma’s maar zijn ook een locatie voor online tv/video, podcasts, events, showcases, viewings etc. Heel veelzijdig dus!

Naast verschillende televisie-, webinar- en audiostudio’s beschikken wij over een eigen studiocafé. De combinatie van onze grootste studio met ons studiocafé maakt onze locatie uniek voor uiteenlopende events.

Desmet Studio’s staat voor professionaliteit, gastvrijheid en flexibiliteit. Wij zorgen voor een vertrouwde sfeer waar iedereen zich thuis voelt!

Ons team

Arne
algemeen directeur Bekijk LinkedIn
Fleur
operationeel manager & rco Bekijk LinkedIn
Mariska
project manager & planner Bekijk LinkedIn
Maykel
hoofd techniek Bekijk LinkedIn
Bas
hoofd geluid technicus Bekijk LinkedIn
Soleil
hospitality & horeca event manager Bekijk LinkedIn

Een stukje historie

In ons logo staat het jaartal 1879, in dit jaar opende Schouwburg Frascati haar deuren als ‘zomertheater’. Tijdens de 1e WO raakte het theater in verval en kwam leeg te staan. In 1930 wordt het pand na een ingrijpende verbouwing heropend onder de naam Rika Hopper Theater. Na een faillissement wordt in het geboortejaar van Beatrix, 1938, de naam Rika Hopper Theater veranderd in Beatrixtheater. Vanaf september 1941 mochten alleen Joden het theater bezoeken, en werd het theater, het “Theater van de Lach” genoemd. In het voorjaar van 1942 werd het gesloten. In 1944, na 2 jaar gesloten te zijn geweest tijdens de oorlogsjaren, opent het weer onder de naam Hortustheater. Sinds 1946 draagt het de naam Desmet, eerst als bioscoop, aangekocht door Theo Desmet en vernoemd naar zijn oom filmdistributeur en -pionier Jean Desmet.

In 2001 opent Desmet Studio’s haar deuren en sindsdien hebben er vele radio- & televisie opnames, live uitzendingen & events plaatsgevonden, dit loopt tot op de dag van vandaag nog steeds door.