STUUR MIJ INFO

Webcasting

Desmet Studio’s is pionier op het gebied van webcasting. Vanaf €.3500,- maak je al je eigen talkshow. De jarenlange ervaring die we hebben met conventionele TV-programma’s passen we toe op webcasting. We maken gebruik van High End camera’s en randapparatuur maar we zijn er desondanks toch in geslaagd dit volwaardige product te leveren tegen aanvaardbare kosten.

Dit lage prijsniveau hebben we bereikt door een aantal studio’s plug & play in te richten en door ver doorgevoerde vormen van robotisering. Het resultaat is dat TV-Studio 3 door een crew van slechts 3 man wordt bediend en desondanks toch een professioneel eindresultaat oplevert.

Alles 4 TV-studio’s van Desmet opereren in full HD en alle streaming faciliteiten zijn dubbel uitgevoerd om zo een optimale betrouwbaarheid te krijgen. Bovendien streamen we gelijktijdig in 3 bandbreedtes zodat het er in HD fantastisch uitziet, maar we zorgen er zo ook voor dat alles op een smartphone met weinig bandbreedte nog soepel loopt.

Wil je precies weten hoe wij een volwaardige talkshow met 5 gasten en 4 camera’s geheel compleet realiseren bel of mail ons dan.
Live talkshow in TV-Studio 3 vanaf €.3500,- excl. btw, incl. crew, streaming etc.

STUUR MIJ INFO

Live streaming

Streaming video, ook wel live streaming genoemd, is een zeer betaalbare methode om professionele HD-televisie rechtstreeks via internet uit te zenden. Dit kan een webinar, online seminar, talkshow, raadsvergadering, presentatie van jaarcijfers of concert zijn. Maar streaming video heeft een andere graad van betrouwbaarheid dan een reguliere televisie-uitzending via de kabel. Hieronder meer over de risico’s, beperkingen en het nut van een goede voorbereiding.

Amcast.nl

Amcast.nl is de webcasting tak van Desmet Studio’s en is een full service provider voor alle verschijningsvormen van webcasting zoals webinars, talkshows en e-learning.
Amcast faciliteert zowel verzekeraars, banken en farmaceuten als MKB-ers die willen kennismaken met de ongekende mogelijkheden van webcasting. Onze webtool maakt het mogelijk nascholing voor artsen en juristen geheel automatisch te koppelen aan bijvoorbeeld een BIG registratie.
Wij leveren de volgende 3 onmisbare elementen voor een webcasting die zowel individueel als in combinatie kunnen worden afgenomen.

  • Live uitzending of opname van uit de studio of op locatie.
  • Webtools voor het complete management van de webcast.
  • Redactie en content management.

Live uitzending of opname.
Dit kan technisch gezien op vrijwel iedere locatie in Nederland, maar de eenvoudigste oplossing is in onze eigen studio’s op de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Daarnaast bieden we een aantal exclusieve locaties aan op de Plantage in Amsterdam waar webcasts op een bijzondere en inspirerende locatie georganiseerd kunnen worden.

Webtools voor het complete webcast management.
Webcasting onderscheidt zich op een aantal punten van normale televisie, zoals het uitnodigen en registreren van kijkers, interactie met de kijker tijdens en na de uitzending, en statistics en analytics van kijker en content.

Redactie en content management.
Als de tijd of menskracht ontbreken om de webcast inhoudelijk vorm te geven dan kan onze eigen redactie daarbij assisteren. Ook adviseren wij bij de productie en vormgeving van bijvoorbeeld, titels, leaders, bumpers en muziek.

Monitoring tijdens uitzending

Een speciale streaming engineer bewaakt tijdens de uitzending alle uitgaande streams (meestal 6 stuks). Om de betrouwbaarheid verder te vergroten kunnen tijdens de uitzending verschillende processen gemonitord worden door gespecialiseerde engineers. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Wij bevelen dit aan wanneer je een extreme graad van betrouwbaarheid vraagt. Een extra controleslag zal bij een hoogwaardige professionele TV-productie niet noemenswaardig op het productiebudget drukken.

Professioneel product

Desmet Studio’s streeft er naar om elke webcast de hoogste graad van betrouwbaarheid te geven tegen de scherpste prijs. Dat doen we door een goede voorbereiding en hoogwaardige inrichting van het proces en door samen te werken met gerenommeerde partijen die webcasting serieus nemen en professioneel uitvoeren. Daarom bieden we de belangrijkste faciliteiten en voorzieningen , zoals in dit document omschreven, standaard aan om jouw uitzending tot een succes te maken.

De Webserver

De videostream zoals hierboven beschreven, wordt via een videoplayer in een speciale webpagina geplakt, dit noemen we embedding. Rondom jouw uitzending kan op deze pagina informatie en interactie worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een opiniepeiling (poll), een chatbox om een vraag te stellen, twitter-streams, visuals en een terugkijkmogelijkheid.

Het is mogelijk de uitzending via deze zogenaamde embedcode te publiceren op de eigen website of de website van de klant. Deze webpagina, bijvoorbeeld: www.mijnbedrijf/webinar is dan de publieke toegangspoort voor de kijker.
Let op: Wanneer de eigen webserver of de eigen hostingpartner het aantal gelijktijdige bezoekers op het moment van uitzending niet aankan, kan het probleem ontstaan dat bezoekers geen toegang hebben tot jouw pagina en dus ook de videostream met de uitzending niet kunnen bekijken.

Oplossing
Wij adviseren om de webpagina van de uitzending niet op de eigen website of die van de klant te vertonen, maar bij een gespecialiseerde partij. Dit bedrijf verzorgt de hosting van de specifieke webpagina via 2 verschillende webservers zodat ook hier redundancy gegarandeerd is. Ook kunnen zij om de videospeler de interactieve schil van de klant bouwen.

De Videoserver

Het uitserveren van de videostream vanuit de studio’s van Desmet verloopt via de servers van Streamzilla. Dit Nederlandse(!) bedrijf is marktleider en een belangrijke speler op het gebied van streaming video en video on-demand.

De diensten van Streamzilla hebben een bijzonder hoge betrouwbaarheidsgraad. Dit wordt bereikt door het gebruik van videoservers die wijd verspreid staan met een hoge mate van redundancy. Dit wil zeggen dat zo veel mogelijk processen dubbel zijn uitgevoerd waardoor er in geval van een storing teruggevallen kan worden op een vervangend systeem. In de praktijk betekent dit dat in het geval van een probleem het maximaal 1 minuut duurt totdat een alternatieve stream is opgebouwd. Streamzilla is een van de weinige partijen de hierdoor onder normale omstandigheden een up-time van bijna 100% haalt.

Verbinding met video server

De verbinding tussen de TV-studio van Desmet en de videoservers van Streamzilla gaat via internet. We encoderen zelf het videosignaal in 3 videostreams met 3 bandbreedtes om de verschillende soorten kijkers zo betrouwbaar mogelijk te kunnen bedienen.

Ook hier is redundancy ingebouwd, we maken gebruik van 2 verschillende internetproviders met ieder een eigen aansluiting en route. Beide signalen worden gelijktijdig aan Streamzilla aangeboden.

Direct terugkijken

De nieuwste voorziening die we binnenkort als service in onze webcasts & online seminars aanbieden is direct terugkijken. Al tijdens en direct na de uitzending kan de uitzending vanaf het begin worden teruggekeken. Deze nieuwe technologie is in ontwikkeling bij onze partner Streamzilla en is op aanvraag als pilot beschikbaar.

Kosten opbouw

• TV-Studio Desmet
• Encoding + verbinding
• Servercapaciteit videostreaming Streamzilla
• Bouw webpagina / hosting
• Toevoegen interactie
• Monitoring (optioneel)
• Statistieken / analytics

Welke browser

Internet Explorer 7 en lager
Support, stream en playouts worden niet ondersteund. Deze browser is te oud voor hedendaagse technieken als amcast.nl.

Internet Explorer 8
Ook dit is ondertussen een sterk verouderde browser, meer dan 5 jaar oud en de officiële versie voor Windows XP en Windows Vista. We garanderen niet dat streams of playouts werken op deze browser. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de stream of playout het niet doet.

Welke browser dan wel?
Internet Explorer 11 en Google Chrome zijn de meest gebruikte browser op een PC. Als je hier de laatste versie van gebruikt heb je de minste problemen. De laatste versie van Firefox, Safari en Opera werken goed.
Als je een oudere Apple computer hebt worden de nieuwst versies van de meeste browsers helaas niet meer ondersteund.

Smartphone

Veel smartphones gebruiken Chrome en Safari als browser maar er zijn ook veel smartphones die een eigen browser hebben die bij de telefoon hoort. Dit zijn vaak slecht onderhouden browsers en niet up to date binnen de hedendaagse webtechnieken. Het kijken van een stream of playout via een App als deze kan vaak problemen met zich mee brengen. Deze Apps heten vaak: Internet, Internet Browser, Browser of Web. Smartphones in het algemeen lenen zich gezien hun kleine scherm niet erg voor inhoudelijke webinars.

TV-regie 3

QAV Ltd.

TV-regie 1

Webcast moderators

ACC-2014-01

ACC

Nuon-05

Webcast moderators

ZO7-01

7 Ditches TV

Nuon-03

TV-regie 1

MedaLive-02

Meda

ABN AMRO

ING

Oracle

TV-regie 1