Vier de nacht met Nooit Meer Slapen
Verschillende vrienden en goede bekenden van het programma brachten 4 januari 2019 een ode aan hun favoriete dagdeel: de nacht. Pieter van der Wielen ontving o.a. cabaretier Stefano Keizers, schrijver Don Duyns, schrijver Jamal Ouariachi, oud-presentatrice Elfie Tromp en schrijver Maartje Wortel. Ook waren er muzikale odes aan de nacht van Tim Knol, Clean Pete en LAKSHMI.

Nooit meer slapen wordt vijfmaal per week uitgezonden van middernacht tot 2.00 uur op Radio 1, direct na Met het Oog op Morgen. Op maandag tot en met donderdag wordt Nooit meer slapen door Pieter van der Wielen gepresenteerd; op vrijdag presenteert Elfie Tromp (voorheen Ester Naomi Perquin) en begint het programma om 00.30 uur na het Hoorspelhalfuur.

De eerste uitzending van de week is in de nacht van maandag op dinsdag, de laatste in de nacht van vrijdag op zaterdag. Na de uitzending komt het programma ook beschikbaar als podcast. Het eerste uur bestaat steeds uit een interview met een enkele gast uit de wereld van de kunst en cultuur. Het tweede uur bestaat uit enkele kortere onderdelen en begint met een door de actualiteit geïnspireerd kort verhaal, voorgedragen door een schrijver die een week lang elke avond zo’n bijdrage levert. Voorts komen verschillende actuele onderwerpen uit de cultuur aan de orde in interviews en reportages. Het programma wordt afgesloten met een favoriet gedicht gekozen door de “dichter van de week”.
De eindredactie is in handen van Lotje IJzermans, die ook de muzieksamenstelling verzorgt. De eerste uitzending van Nooit meer slapen was op 6 januari 2014.

Fotografie: Jelmer de Haas.