Reindier Showcase

Reindier presenteert zijn nieuwe concert-concept in Desmet Studio’s, de week ervoor komt de videoclip online. Verder spelen ze de hele zomer op festivals, kilometers maken zodat – behalve de muziek – ook choreografieën strakker worden. Begin 2019 zal de nieuwe EP uitkomen.

De laatste jaren waren op zijn zachtst gezegd nogal bewogen voor Reinier van Harten, want tijdens het werken aan zijn debuutalbum in 2015 raakt hij verlamd aan zijn linkerstemband. Het verlies aan bereik gaat gepaard met een verlies aan zelfvertrouwen, waarbij Van Harten ook zijn vertrouwde plek op het podium kwijtraakt, waar zijn androgyniteit en genders in elkaar overstroomden. Hij liet het er niet bij zitten en knokt zich terug, met de overdonderende single Margarita als resultaat.

Wij zijn bijzonder blij om deze song in première te laten gaan. Niet alleen omdat het een prachtige single is, maar alleen al wegens het feit dat REINDIER terug is, en hoe! Met het nummer Margarita creëerde hij een alter-ego dat zijn innerlijke strijd tussen zijn mannelijke en vrouwelijke kant vertelt. Het nummer komt met dunne gitaarnoten uit de verte aanzetten en zweeft door een mistig landschap met de mysterieuze zang van Van Harten, dat later prachtig wordt aangevuld door een tweede stem die voor harmonisch kippenvel zorgt. Margarita gaat vezeldiep en sleept je mee in de kleurrijke en melancholische wereld van REINDIER.

De glinsterende openingsklanken doen denken aan Perfume Genius, de invallende beats slepen je mee als Oscar And The Wolf en de ambientesque-synthesizers tillen je Purity Ring-achtig omhoog. Een bijzonder nummer met een bijzonder verhaal, daarom besloten we om Van Harten een paar vragen te stellen over hoe het met hem en zijn muzikale project gaat.

Kunnen jullie ons wat meer vertellen over de band en waar jullie nu mee bezig zijn?
“REINDIER is in 2014 ontstaan en in 2015 bracht ik mijn eerste EP Porcelain uit. Maar na een auto-immuunziekte is mijn linkerstemband verlamd geraakt waardoor ik drie octaven aan stembereik verloor. De band lag daardoor een tijd stil, maar we zijn nu gelukkig weer terug!

Wat zijn jullie allemaal van plan voor de nieuwe liveshow?
“Voor de gloednieuwe show ben ik geïnspireerd door artiesten als Oscar and the Wolf, Björk, Bon Iver en Kylie Minogue. Versterkt door een driekoppig vrouwenleger maken we eclectische electropop vol harmonische samenzang, gelaagde beats en zwoele blaaspartijen. In een performance met strakke choreografieën, gehuld in de ontwerpen van opkomende Amsterdamse modeontwerpers, brengen we je in die show naar een nieuwe popdimensie. Op het moment zijn we druk aan het repeteren voor een concert op 9 april in Desmet Studio’s.”

Het verhaal over de stembandverlamming is behoorlijk heftig. Hoe ben je daar de laatste jaren mee omgegaan?
“Na vele doktersbezoeken werd het steeds duidelijker dat mijn stem niet meer zo zal zijn als voorheen. Ondanks dit verschrikkelijke nieuws studeerde ik wel af in mijn laatste jaar aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam voor zang. Ik kon niet meer volgens het normale protocol mijn papiertje halen, maar gelukkig heeft het conservatorium mij de vrijheid gegeven om op een andere manier mijn kunst te maken, zodat ik alsnog kon afstuderen.

Ik ben lessen gaan volgen op de theaterschool en heb een stuk geschreven die gaat over het verlies van mijn stemband. In dit stuk, wat een hybride vorm is geworden tussen theater en concert, heb ik een Alice in Wonderland-achtige wereld gecreëerd waarin ik verschillende karakters tegenkom die iets representeren van wat ik verloren ben in mijn stem. Voor die zelfverzonnen karakters ben ik liedjes gaan schrijven. Zo gaat er een lied over de hoogte die ik verloren ben, een ander lied over het verlies van kracht in mijn stem en de nieuwe single Margarita gaat over de vrouwelijke, androgyne kant die ineens verdween toen ik niet meer kon optreden.

Alle muzikanten speelden een van die karakters en zo kon ik mijn verhaal verwerken in een nieuw concert. Zelf zong ik ook in de voorstelling, maar werd ik versterkt door een waanzinnige crew die allemaal iets belichtte waar ik mij onzeker of zwak over voelde doordat ik die karakters had gecreëerd. Deze voorstelling heeft mijn onzekerheid weggehaald, waardoor ik nu weer op dat podium durf te staan. Vroeger stond ik op het podium als een zanger, nu ben ik een performer.”

Wat is het verhaal achter de nieuwe single?
“Margarita is gebaseerd op de iconische Venus Xtravaganza, een New Yorkse transgender uit de documentaire Paris is Burning. Het tragische verhaal van Venus zette REINDIER aan tot het symboliseren van zijn innerlijke gevecht tussen zijn vrouwelijke en mannelijke kant.

Vroeger was het podium voor mij een veilige plek waar ik geen keuze hoefde te maken tussen het zijn van een meisje of een jongen. Ik speelde veel met androgyniteit en genderfluency. Toen ik te horen kreeg dat mijn linkerstemband verlamd was en ik noodgedwongen mijn huidige tour moest afzeggen, verloor ik behalve mijn stem ook het lef om me vrij te kunnen uiten. Margarita is mijn alter-ego dat zich afzet tegen het verwachtingspatroon dat onze maatschappij heeft over gender.”

Hier is REINDIER!
Neem één deel pop, een eetlepel elektronica, een vleugje new wave, een grammetje glam en een scheut theater, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuw geluid. Melancholische zang, experimentele geluiden en confronterende teksten, dat is REINDIER. Vol overgave staat de driemansformatie op het podium: ze laten hun publiek lachen, genieten, nadenken, vergeten, snikken en soms even slikken. Stap in de wonderlijke wereld van REINDIER.

Debuut REINDIER – Porcelain EP, mei 2015
Steekwoorden mystiek, melancholie, onschuld, verleiding, ontdekkingsreis, surrealisme, buitenaards

Hoe klinkt REINDIER?
Na een lang traject van schrijven, opnemen, herschrijven, produceren en bijschaven is het eindelijk zover: de debuut-EP van REINDIER is af. Het mini-album kreeg de titel ‘Porcelain’ – toepasselijk, want het geluid van de band is tegelijk krachtig en breekbaar. De vijf tracks zijn bij vlagen freaky maar steevast intrigerend en bevestigen de veelzijdigheid van REINDIER, van het dromerige ‘Icarus’ tot het indringende ‘Control Me’. In mei 2015 werd de EP gepresenteerd met een theatrale show van een uur in een uitverkocht Melkweg Theater.

‘Porcelain’ van REINDIER is gratis te beluisteren via Spotify en te koop in de iTunes Store.

Wat is REINDIER?
REINDIER laveert muzikaal langs verschillende raakvlakken. De band werkt mee aan films en dans- en theatervoorstellingen en benut die disciplines ook in hun eigen performance. Geïnspireerd door mystieke verhalen uit kinderboeken of mythes uit de oudheid, maar ook door dramatische of opgewekte gebeurtenissen uit het dagelijks leven, zetten de bandleden van REINDIER hun eigen zoektocht om in muziek. Tijdens een live-optreden
word je ondergedompeld in een wondere wereld vol kostuums, lichteffecten en visuals, terwijl REINDIER zich een muzikale weg baant door een sprookjesbos vol fantasieën en mysterieuze wezens.

Wie is REINDIER?
REINDIER is het muziekproject van de Amsterdamse muzikant Reinier van Harten. In 2013 ging hij solo van start, inmiddels wordt hij vergezeld door zijn twee gemaskerde compagnons, Carlos en Boy. Tijdens liveoptredens wordt het drietal geregeld bijgestaan door wisselende gastmuzikanten en backing vocals.
Reinier van Harten (1991) wordt geboren in een dorpje aan de rand van de Biesbosch. Op jonge leeftijd leert hij piano- en gitaarspelen en niet veel later ook zingen en muziekschrijven. Tijdens zijn studie aan de Tilburgse Rockacademie ontstaat zijn eerste band: Puppa and the Clementines, een viermansformatie die theater en muziek versmelt tot een poppy hutspotje.

Wanneer Reinier verhuist naar Amsterdam vindt hij nieuwe inspiratie in het hoofdstedelijke nachtleven vol creatieve creaturen. Hij schrijft bijvoorbeeld over
vrouwen die overdag een keurig leven leiden maar ’s nachts seksueel genot putten uit stiekeme fetisjen of over drag queens die floreren op undergroundfeestjes maar op straat vrezen voor hun veiligheid. Reinier wordt ook beïnvloed door de puurheid van Bob Dylan, het theatrale van Kate Bush en de melancholie van Björk.

Reinier studeert zang aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft zangles. In REINDIER zingt hij en begeleidt hij zichzelf op gitaar, synthesizer en
piano.

Herman Hofman (3FM): “Het is misschien een beetje rare muziek, niet echt makkelijk, een beetje sferisch ook, maar ik vind het echt te gek. Het is zo’n groot talent, deze jongen gaat er komen!”

3VOOR12: “Met het aanslaan van de eerste noten voel je dat deze band gaat verrassen. Een mix van electro, sterke zangpartijen, een vleugje folk en een stevige beatpartij maken van REINDIER een bijzondere en muzikaal sterke act.”

PopTition: “REINDIER is meer dan elektronische pop met een mooi verhaal, het is een ervaring. En of ze nou een hit scoren of ‘alternatief’ blijven, maakt niet uit. Zolang we maar worden meegesleept in de wonderlijke wereld van REINDIER.”

Eva van Netten (Popronde): “Jongemannen die zeggen beïnvloed te zijn door Bob Dylan, Kate Bush én Björk, je komt ze niet veel tegen.
REINDIERs invloeden resulteren in een bijzonder en uniek geluid. Voeg daarbij een androgyn, melancholisch stemgeluid en confronterende teksten… Hadden we al gezegd dat REINDIER heel bijzonder is?”

UUT.nl: “REINDIER is een flamboyante act en een naam om in de gaten te houden. Reinier van Harten speelt met zijn band
sprookjesachtige electro-soul met zijn stem als betoverend middelpunt.”

Uitformatie.nl: “REINDIER is voor liefhebbers van The XX, How To Dress Well en London Grammar een absolute aanrader!”
Frank van der Lende (3FM): “TERING WAT VET!”

GOOGLE REVIEWS

Satyabrata Mishra
Satyabrata Mishra
18:43 11 Jan 19
Great place for office parties and fun.
Vikrami Wagh
Vikrami Wagh
22:13 10 Jan 19
It's a wonderful place !!
Stan van Houten
Stan van Houten
22:49 22 Nov 18
Kleine studio, maar zó gezellig!!!
Akshay Mukund
Akshay Mukund
08:43 27 Oct 18
ADE 2018!
Robin Noort
Robin Noort
12:15 17 May 18
small but capable studio. They even offer a jimmyjib in the studio
Hans Krist
Hans Krist
12:24 22 Feb 18
Top
Kevin Moore
Kevin Moore
14:20 28 Jan 18
Excellent place to dance
boor harten
boor harten
14:23 29 Dec 17
Leuke live avond van radio programma mangiare. Goede bediening vriendelijk personeel.
Fabian Gijze
Fabian Gijze
14:40 12 Dec 17
Mooie locatie met een fijne sfeer. Twee keer heen gemogen voor tv opnames van BNNVARA docu. De verzorging is top en de locatie ook. Erg mooie ruime ruimte. Zeker een aanrader om eens te komen kijken
Arno Prins
Arno Prins
12:15 11 Oct 17
We hebben het complex gehuurd vanwege een feestelijke gebeurtenis. De contacten met Desmet, met name Fleur en Yvonne, waren bijzonder prettig. Ze denken uitermate goed met je mee, vragen vooraf de juiste zaken om het feest zo goed mogelijk te laten verlopen. Technische kwesties werden uitermate professioneel verholpen door Bas. Het resultaat was een bijzonder geslaagd feest. Volgende keer weer wat mij betreft.
Rakesh Ramchandani
Rakesh Ramchandani
13:27 12 Sep 17
Great studio setup with state of the art infrastructure, hardware and studio facilities for video as well as audio content production. They also offer great facilities for webinars and live shows.
Maryse Tillemans
Maryse Tillemans
06:14 29 May 17
Mooie venue en vriendelijk personeel. Top! (Bezocht tijdens een show van Oliver Heldens tijdens ADE)
Koen
Koen
12:59 24 Apr 17
Super gezellige locatie. Schenken er lekkere speciaal bier ook
Gérard de Vos
Gérard de Vos
17:32 26 Jan 17
Ik was hier voor een meetup en het was goed geregeld met beeld, geluid en de ontvangst.
Stijn Klaassen
Stijn Klaassen
13:15 06 Nov 16
Nice place for private party
Diederik ter Huurne
Diederik ter Huurne
12:15 29 Jun 16
Afgelopen vrijdag een huwelijksfeest gehad, welke ik als ceremoniemeester (mede) heb georganiseerd. Vóór het zover was goed contact gehad via mail, telefonisch alsook een aantal keren fysiek op locatie mogen rondkijken en de aanwezige apparatuur zoals TV-schermen en beamer in grote zaal mogen testen. Kortom, zeer toegankelijk en behulpzame mensen :-) Wat betreft de locatie zelf sluit ik me aan bij de overige recensies. De locatie is ronduit top voor een mooi feest. Rustig café gedeelte waar ook een prima bar en TVschermen aanwezig zijn. En de dansvloer en 'mini club' zijn helemaal goed! Prima techniek aanwezig, zowel qua verlichting als geluid(kwaliteit). Mogelijkheid om een een podium (naar wens in te stellen qua grootte) te creëren. Wij hadden een vrij groot podium met alle ruimte voor de DJ, waardoor de zaal perfect qua grootte was voor de aanwezigen (100 man). De zaal kan ook makkelijk 200 man aan. Al met al een echte aanrader om een feestje te organiseren.
Bekijk alle beoordelingen Recensie schrijven

FACEBOOK REVIEWS

Desmet Studio's Amsterdam
4.2
powered by Facebook
Maria Kolthof
Maria Kolthof
2018-04-14T17:26:14+0000
Hans Krist
Hans Krist
2018-02-02T18:44:13+0000
Maciej Woźniak
Maciej Woźniak
2018-01-09T21:13:03+0000
Sebastiaan van der Lans
Sebastiaan van der Lans
2017-11-27T18:44:01+0000
Prachtige studio! Item opgenomen bij Ronnie Overgoor voor 7Ditches. Perfect geregeld (óók grotendeels door Ronnie's fantastisch team natuurlijk) :-).lees meer
Claire van der Wee - Overgoor
Claire van der Wee - Overgoor
2017-10-26T19:23:28+0000
Annemiek Scheepers
Annemiek Scheepers
2017-09-28T20:24:56+0000
Carmen Cardael
Carmen Cardael
2017-05-06T16:40:58+0000
Opname van Ruben en de idioten gezien... Beetje oudbollige allemaal en de klapstoelen zaten voor geen meter... Drankjes en snacks waren wel lekker en voldoende. Al met al wel een leuke avond beleeftlees meer
Yvonne Blom
Yvonne Blom
2017-05-06T16:09:50+0000
Jolanta Dabrowska-van Nistelrooij
Jolanta Dabrowska-van Nistelrooij
2017-04-28T00:43:13+0000
Monique Braak
Monique Braak
2017-04-27T17:54:17+0000
Gisteravond aanwezig bij opnames van Ruben en de idioten; locatie was verder best oké, maar dat personeel....... Er kon bij zowel bij degene die de jassen en tassen aannam, als de bij 2 jongens achter de bar werkelijk geen lachje vanaf.lees meer
Marinus van Cappellen
Marinus van Cappellen
2017-03-19T08:28:02+0000
Peter Siegel
Peter Siegel
2017-03-11T20:01:46+0000
fantastisch geluid, mooie lokatie, gebeuren goede dingen
Dirk van Stroe
Dirk van Stroe
2016-12-18T12:00:22+0000
Charllotte Karlsted
Charllotte Karlsted
2016-12-11T00:18:44+0000
Had my albumpresentation there and was very happy with the team and the location! AANRADER
Luis R. Díaz
Luis R. Díaz
2016-12-10T22:37:41+0000
Just a great place with a great crew,salud! (y)
Jannie Spaans
Jannie Spaans
2016-11-08T20:31:27+0000
Taylor Greenfield
Taylor Greenfield
2016-11-08T09:59:13+0000
Emma Kavuma
Emma Kavuma
2016-11-06T10:54:38+0000
Yohan Dequidt
Yohan Dequidt
2016-11-01T08:31:48+0000
Gerben Van de Pas
Gerben Van de Pas
2016-10-24T06:09:18+0000
Mooie, zeer goed gefaciliteerde locatie met kundig en (bijzonder) aardig personeel.
Serge Marachuk
Serge Marachuk
2016-10-21T13:12:50+0000
Monique de Vries-Loots
Monique de Vries-Loots
2016-10-21T10:57:11+0000
Gister 2 opnames bijgewoond van KPN speakers met W&W en Afrojack. Was heel gaaf om mee te maken.
Ed Speelmeijer
Ed Speelmeijer
2016-10-21T08:09:27+0000
Tv opnames van Kpn presenteert bijgewoond met Wessel van Diepen en W&W. ��
Yvonne Midavaine
Yvonne Midavaine
2016-10-16T09:17:52+0000
Robert Haye
Robert Haye
2016-10-15T21:47:53+0000
Merel Verbrugge
Merel Verbrugge
2016-10-09T18:21:13+0000
Aljo Leijdekkers
Aljo Leijdekkers
2016-03-21T16:01:55+0000
Sophie Weijenberg
Sophie Weijenberg
2016-02-01T20:50:44+0000
Nicole Phillipson
Nicole Phillipson
2014-10-08T19:42:37+0000
Jolien Boer
Jolien Boer
2014-06-23T18:44:03+0000
Wiard Pennings
Wiard Pennings
2014-06-21T19:59:05+0000
Perry Jones
Perry Jones
2014-06-21T00:47:25+0000
Mascha Andriessen
Mascha Andriessen
2014-06-20T19:07:51+0000
Dennis de Wit
Dennis de Wit
2014-06-19T22:57:52+0000
David Binkhorst
David Binkhorst
2014-06-18T16:54:49+0000
AJ Arendsen
AJ Arendsen
2014-06-17T15:12:10+0000
Claire Boers
Claire Boers
2014-05-26T20:42:39+0000
Suzanne de Groen
Suzanne de Groen
2014-05-18T20:07:52+0000
Rene Pot
Rene Pot
2014-03-17T09:53:09+0000
Phily Hinfelaar-Verheijde
Phily Hinfelaar-Verheijde
2014-03-06T08:43:11+0000
Peter Van Ancum
Peter Van Ancum
2014-01-21T07:51:28+0000
Marianne Bokma
Marianne Bokma
2014-01-12T18:16:30+0000
Remi Janssen
Remi Janssen
2014-01-09T15:38:15+0000
Boris Scheider
Boris Scheider
2014-01-08T11:47:33+0000
Linda Smit-van Den Berg
Linda Smit-van Den Berg
2013-12-19T19:59:08+0000
Dennis Den Hollander
Dennis Den Hollander
2013-12-09T11:44:05+0000
Luigi Lettieri
Luigi Lettieri
2013-12-02T15:14:27+0000
Pieter Klok
Pieter Klok
2013-12-02T07:47:02+0000
Simone Hardenberg
Simone Hardenberg
2013-11-24T01:13:37+0000
Fay Troost
Fay Troost
2013-11-23T16:44:17+0000
Brian Wichmann
Brian Wichmann
2013-11-15T12:48:58+0000
Miguel Garza
Miguel Garza
2013-10-30T19:54:19+0000
Kevin ter Beeke
Kevin ter Beeke
2013-10-19T21:55:15+0000
Stella van Meersbergen
Stella van Meersbergen
2013-10-13T03:17:01+0000
Marcel van Alebeek
Marcel van Alebeek
2013-10-05T18:07:05+0000
Mirjam Boter-van Poppel
Mirjam Boter-van Poppel
2013-10-03T18:50:47+0000
Erik Broer
Erik Broer
2013-10-02T16:59:43+0000
Odette Beusekamp
Odette Beusekamp
2013-09-22T01:09:28+0000
Vanessa Jongsma
Vanessa Jongsma
2013-09-05T19:05:13+0000
Eveline Dijkhuizen
Eveline Dijkhuizen
2013-08-25T07:27:17+0000
Henk van der Wijk
Henk van der Wijk
2013-07-31T12:22:07+0000
Jeanneke Savelkouls
Jeanneke Savelkouls
2013-07-14T19:53:58+0000
Erik de Wild
Erik de Wild
2013-06-09T01:31:04+0000
Next Reviews
Satyabrata Mishra
18:43 11 Jan 19
Great place for office parties and fun.
Vikrami Wagh
22:13 10 Jan 19
It's a wonderful place !!
Stan van Houten
22:49 22 Nov 18
Kleine studio, maar zó gezellig!!!
Akshay Mukund
08:43 27 Oct 18
ADE 2018!
Robin Noort
12:15 17 May 18
small but capable studio. They even offer a jimmyjib in the studioLees meer
Hans Krist
12:24 22 Feb 18
Top
Kevin Moore
14:20 28 Jan 18
Excellent place to dance
boor harten
14:23 29 Dec 17
Leuke live avond van radio programma mangiare. Goede bediening vriendelijk personeel.Lees meer
Fabian Gijze
14:40 12 Dec 17
Mooie locatie met een fijne sfeer. Twee keer heen gemogen voor tv opnames van BNNVARA docu. De verzorging is top en de locatie ook. Erg mooie ruime ruimte. Zeker een aanrader om eens te komen kijkenLees meer
Arno Prins
12:15 11 Oct 17
We hebben het complex gehuurd vanwege een feestelijke gebeurtenis. De contacten met Desmet, met name Fleur en Yvonne, waren bijzonder prettig. Ze denken uitermate goed met je mee, vragen vooraf de juiste zaken om het feest zo goed mogelijk te laten verlopen. Technische kwesties werden uitermate professioneel verholpen door Bas. Het resultaat was een bijzonder geslaagd feest. Volgende keer weer wat mij betreft.Lees meer
Rakesh Ramchandani
13:27 12 Sep 17
Great studio setup with state of the art infrastructure, hardware and studio facilities for video as well as audio content production. They also offer great facilities for webinars and live shows.Lees meer
Maryse Tillemans
06:14 29 May 17
Mooie venue en vriendelijk personeel. Top! (Bezocht tijdens een show van Oliver Heldens tijdens ADE)Lees meer
Koen
12:59 24 Apr 17
Super gezellige locatie. Schenken er lekkere speciaal bier ookLees meer
Gérard de Vos
17:32 26 Jan 17
Ik was hier voor een meetup en het was goed geregeld met beeld, geluid en de ontvangst.Lees meer
Stijn Klaassen
13:15 06 Nov 16
Nice place for private party
Diederik ter Huurne
12:15 29 Jun 16
Afgelopen vrijdag een huwelijksfeest gehad, welke ik als ceremoniemeester (mede) heb georganiseerd. Vóór het zover was goed contact gehad via mail, telefonisch alsook een aantal keren fysiek op locatie mogen rondkijken en de aanwezige apparatuur zoals TV-schermen en beamer in grote zaal mogen testen. Kortom, zeer toegankelijk en behulpzame mensen :-) Wat betreft de locatie zelf sluit ik me aan bij de overige recensies. De locatie is ronduit top voor een mooi feest. Rustig café gedeelte waar ook een prima bar en TVschermen aanwezig zijn. En de dansvloer en 'mini club' zijn helemaal goed! Prima techniek aanwezig, zowel qua verlichting als geluid(kwaliteit). Mogelijkheid om een een podium (naar wens in te stellen qua grootte) te creëren. Wij hadden een vrij groot podium met alle ruimte voor de DJ, waardoor de zaal perfect qua grootte was voor de aanwezigen (100 man). De zaal kan ook makkelijk 200 man aan. Al met al een echte aanrader om een feestje te organiseren.Lees meer
Bekijk alle beoordelingen Recensie schrijven
Paste your AdWords Remarketing code here