STUUR MIJ INFO

Radio

Voor de publieke omroep worden wekelijks circa 25 radio-uitzendingen of gedeelten daarvan verzorgd, veelal rechtstreeks. Het zijn voornamelijk praatprogramma’s met gasten uit de wereld van kunst & cultuur, politiek en wetenschap. Daarnaast worden er muziekregistraties en programma’s met live-muziek gemaakt. Door middel van ISDN en glasvezelverbindingen kan in principe naar iedere plek ter wereld worden uitgezonden. Alle in Hilversum gevestigde publieke zendgemachtigden maken regelmatig gebruik van deze radiofaciliteiten. Daarnaast wordt via ISDN en glasvezel gewerkt voor andere Europese publieke omroepen, meestal in Eurovisie verband, zoals: VRT (België), BBC (UK) en WDR (Duitsand).
STUUR MIJ INFO

Programma's

Kunststof is de dagelijkse talkshow van de NTR met een gast uit de wereld van cultuur of media. De vaste presentatie wordt gedaan door Jellie Brouwer, Petra Possel of Frénk van der Linden. Kunststof is dagelijks te beluisteren op Radio-1 tussen 19:00 en 20:00 uur en komt live vanuit audio-2, sinds enkele maanden zijn de uitzendingen ook live te volgen via een webcam.

HoeZo is het wetenschapsprogramma van de NTR dat dagelijks wordt uitgezonden op Radio-5 van 21:00 - 22:00 uur. Op vrijdag komt het programma uit het studiocafé van Desmet. Dit wetenschapscafé, dat wordt gepresenteerd door Harm Oving of Martijn van Calmthout, wordt ook met 4 camera's opgenomen en is via de digitale set-up box en via Internet te zien op het wetenschapskanaal van de publieke omroep.

TROS Een goedemorgen met..., Zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur op Radio-4 vanuit audio-2 van Desmet Studio's. De platenkeus van bekende en minder bekende Nederlanders, maar altijd met kennis van of passie voor klassieke muziek. Samenstelling: Aukelien van Hoytema.

Hoezo Radio met Harm Oving in Desmet Studiocafé

Jellie Brouwer en Ayaan Hirsi Ali in Kunststof

Aukelien van Hoytema & Mathijs van Nieuwkerk

Frénk van der Linden met George Baker

Bas Melis

Oog-2013-06

Oog op Morgen

Argos