Producties

Events

Over ons

Contact

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_3″ last=”no”]
Op 8 februari presenteerde Beatrice van der Poel haar nieuwe CD Electric Lady in Desmet Studio’s, een hallucinerende ode aan de grote gitaarheld Jimi Hendrix. De backstage story’s, de smeuïge feiten en fabels werden geschreven door Thomas Verbogt. Met Tim Eijmaal op gitaar, Thijs Vermeulen bas en Daniel van Dalen op slagwerk.

De pers:
Parool: **** “Het is uitstekende trippen met Electric Lady”

“…een zwoel huwelijk tussen Hendrix’ muziek en de persoonlijkheid van Van der Poel. Met die warme rockstem brengt ze uitstekende vertalingen van hits als Purple Haze en het op haar lijf geschreven Foxy Lady… ”

Volkskrant: **** “Van der Poel geeft de vertaalde nummers van Jimi Hendrix een nieuwe glans. Precies waar je op hoopt bij een muzikaal eerbetoon De driekoppige band weet een fantastisch geluid te creëren, waarbij gitarist Tim Eijmaal op indrukwekkende wijze de vingervlugge solo’s voor zijn rekening neemt. Door deze begeleiding en Van der Poels prachtige stem, die afwisselend verleidelijk en fel is, krijgen de Hendrix-nummers zo een nieuwe glans. Precies waar je op hoopt bij een muzikaal eerbetoon in het theater. ”

NRC: *** Van der Poel zingt Hendrix vloeiend en met hunkering Hester Carvalho Het is een nieuw geluid: de liedjes van Jimi Hendrix, door en vrouw gezongen in het Nederlands. Onder de naam Electric Lady toert zangeres Beatrice van der Poel door het land met een theatraal concert rond Hendrix’ repertoire. Ze zingt de bekende nummers, losjes aan elkaar gepraat met teksten van schrijver Thomas Verbogt, over aspecten van de Hendrix-geschiedenis: zijn moeder, meisjes, zijn dood. Met hoge hoed en sluik gewaad als van een voodoopriesteres en bevallige bewegingen is ze een aantrekkelijke verschijning om bijna twee uur naar te kijken.

In de band, bestaand uit drie noest spelende muzikanten, switcht gitarist Tim Eijmaal vaardig tussen puntige solo’s en ondersteunende flarden.Het volume is overtuigend en de muziek wordt expressief geïnterpreteerd. Ook in het Klooster in Woerden weten Van der Poek en haar band de sfeer om te buigen naar de hippies van eind jaren zestig. De avond begint sober maar vooral na de pauze zijn er prachtige momenten: de versnelde donderwolken op het filmdoek in combinatie met een indrukwekkende versie van Purple Haze , volgend op een maf verhaal over een LSD-ervaring (‘Ik voelde niets, echt!’). Licht, beeld en muziek samen zijn bedwelmend….

[/fusion_builder_column]

[fusion_builder_column type=”2_3″ last=”yes”]

Electric Lady-01

 

Electric Lady-02
 

Electric Lady-03
 

Electric Lady-04
 

Electric Lady-05
 

Electric Lady-06
 

Electric Lady-07
 

Electric Lady-08
 

Electric Lady-09
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]