Afvaller vraagt vriendin ten huwelijk met zelf geknutselde ring tijdens live uitzending Eilandpraat.

Iedere week is er weer iets bijzonders te beleven tijdens de live uitzending van Eilandpraat vanuit Desmet Studio’s in Amsterdam. In ‘Expeditie Robinson’ wordt duidelijk wat écht belangrijk is in de levens van de kandidaten. Voor de laatste afvaller reden voor een nieuw avontuur: hij vroeg live in Desmet Studio’s  zijn vriendin ten huwelijk.  Zijn geëmotioneerde vlam zei volmondig ‘ja’.

De kijkers pinkten een traantje weg toen Robin, inclusief zelf geknutselde ring, voor zijn geliefde op de knieën ging in de studio van Expeditie Robinson: Eilandpraat

Slachtoffer van spelletjes
De 26-jarige havenarbeider ontpopte zich de afgelopen weken als een sympathieke speler, die jammer genoeg vaak de inzet werd van smerige spelletjes tussen de Bekende Nederlanders. Vorige week probeerde Nienke hem nog tevergeefs te wippen ten faveure van haarzelf, maar dit keer werd Robin het slachtoffer van Stevens spelletjes, die de argwanende Loiza tóch maar de hand boven het hoofd hield.

Bakker, werkzaam in de havens van Rotterdam, was dit jaar een van de onbekende deelnemers aan de populaire survivalshow. Het idee voor zijn romantische aanzoek is op het eiland ontstaan. Daar merkte hij hoe moeilijk het was om wekenlang verwijderd te zijn van zijn vriendin, met wie hij al zeven jaar samen is.

,,Je weet dat ik ontiegelijk veel van je houd’’, zei hij in een speciaal opgenomen biechtfilmpje. ,,En dat ga ik je nu bewijzen.’’ Daarop stond hij live in Studio Desmet op en overhandigde hij zijn vriendin een ring met daarop een schelpje, verstopt in een enorme schelp. Hij had het allemaal zelf geknutseld, op het eiland. Bakkers vriendin hield het kort daarvoor al niet meer droog en zei direct ‘ja’.

Huismus
Over het privéleven van Robin is weinig bekend, behalve dat hij een behoorlijke huismus lijkt te zijn. Zo stond in zijn introductiefilmpje eerder dit jaar zijn kat centraal. De Spijkenisser vindt het heerlijk om met zijn huisdier op schoot naar Netflix te kijken. ,,Ze weet ook precies wanneer ik haar even zat ben’’, vertelde hij. Dan wandelt de kat altijd uit zichzelf weg.

Robin werd afgelopen zomer nog gevraagd wat hij naar het eiland mee zou hebben genomen als hij één ding mocht kiezen. De havenarbeider noemde toen niet zijn vriendin. ,,Een slof of tien sigaretten’’, lachte hij. ,,Want die miste ik wel op dat eiland.’’

Sick
Bakkers deelname aan het RTL5-programma was behoorlijk succesvol. Hij kwam meerdere proeven goed door en bivakkeerde enige tijd alleen op winnaarseiland. AD-verslaggever Dennis Jansen noemde hem de ‘sterkste speler’. Zijn vertrek kwam dan ook onverwachts, maar de sympathieke Robin ging er sportief mee om.

,,Sick”, lispelde hij toen hij er langzaam achter kwam dat hij zijn koffers moest pakken. ,,Vervolgens applaus, ‘gruwelijk gespeeld’ en – grijnzend naar Steven – ‘vuile rat’’’, beschreef Dennis Jansen de ontknoping van vanavond. ,,Dit was genereus verliezen. Respect!’’