#DRYJANUARY-

DE NABORREL.
Op 31 januari sluiten we de maand af met #DryJanuary: De Naborrel van Desmet Studio’s in Amsterdam. Presentatie Sophie Hilbrand.

 Samen met Sophie en verschillende deelnemers blikken we terug op een maand niet drinken. Wat hebben ze eraan gehad (of juist niet?) Met verschillende experts kijkt Sophie naar de ervaringen van de deelnemers om te verklaren wat er in hun lichaam, gedrag en lifestyle is veranderd.

Doe jij ook mee aan Dry January?
Schrijf je hier in, check dagelijks de socials van NPO 3 en blijf samen met ons van de drank af!

Januari 2020 staat bij BNNVARA op NPO 3 in het teken van #DryJanuary en zorgt de hele maand voor handige tips, interessante weetjes, ondersteuning en natuurlijk ook vermaak voor iedereen die de uitdaging aan gaat!

NOG EVEN DOORDRINKEN
Het is nu nog december. Feestmaand, drankmaand. Tenzij je geheelonthouder bent ontkom je er niet aan. Een bezopen Sinterklaas met je vrienden, Kerstavond met je schoonouders, Eerste Kerstdag met je eigen ouders, Tweede, Derde en Vierde Kerstdag met vrienden en aanhang, en dan ook nog Oud en Nieuw met huisfeestjes, clubfeestjes en straatfeestjes.
Bier, wijn, champagne, mixdrankjes, misschien een lekker lepeltje advocaat, alles stroomt naar binnen dat het een lieve lust is, maar op 1 januari vraag je je wel af of je je lever niet eventjes vakantie moet gunnen. En daarom doen we ook in 2020 weer aan Dry January!
Even een maandje niet drinken, de teller terug naar nul en lekker verantwoord op je gezondheid letten. Het is misschien wel het meest gehoorde goede voornemen, en daarmee ook het meest gebroken. Maar komend jaar wordt het anders, want dan hoef je het niet alleen te doen.

HULP BIJ STOPPEN
Nou ja, bijna dan. Die fles laten staan zul je toch echt zelf moeten doen, maar wij geven je wel een steuntje in de rug. Heel januari staan wij klaar om je die alcoholloze maand door te slepen, en dan merk je vanzelf dat het helemaal zo moeilijk niet is.
Een maand lang verschijnen er online en op televisie korte filmpjes waarin experts, gezelligheidsdrinkers, alcoholisten en ex-alcoholisten aan het woord komen. Tips & trics om feestjes, borrels en weekenden zonder alcohol vrolijk te vieren, komen uiteraard ook langs!

NATIONALE BLAASTEST
Voordat we #DryJanuary aftrappen, zoomen we 2 januari in op ons drankgebruik tijdens de Nationale Blaastest, gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Een klassieke BNNVARA-test waar je in 20 vragen alles te weten komt over wat drank met je lichaam en geest doet, de keiharde cijfers en nuchtere feiten van de geschiedenis van alcohol.
Ook het drankgebruik of -misbruik van zes BN’ers komt aan bod. Sophie voelt onder meer barman Victor uit First Dates, Tatum Dagelet, Hugo Kennis, Eva Cleven en Midas Dekkers aan de tand. De Nationale Blaastest is 2 januari om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Speel bovendien zelf mee via de NPO3-app en win dat felbegeerde kratje BNNVARADLER!