Bureau Sport, met Erik Dijkstra en Frank Evenblij, komt dit seizoen na 6 jaar weer vanuit de studio. In Desmet Studio’s in Amsterdam, waar ze indertijd als Jakhalsen van DWDD ook al zaten wordt het programma iedere vrijdag live opgenomen en om 22:00 uur uitgezonden op NPO3. Het duo blikt samen met verschillende sportgasten vooruit op de aanstaande sportzomer. “Ik vind het geweldig dat we nu ook met publiek in de studio zitten. Dat maakt het spannender.”

Erik Dijkstra denkt daar hetzelfde over: “Vijf keer komen we vanuit de Desmet Studio’s in Amsterdam naar de mensen thuis. Dicht op het sportnieuws, zoals we dat ook met veel plezier op de radio doen. En altijd met een traan én een lach.”

In Bureau Sport wordt sinds 2012 gekeken naar de verschillende kanten van de sportwereld. Vooroordelen bij het vrouwenvoetbal, wielerclichés uit de Tour de France maar ook het NK Omhoogschaatsen zijn in het verleden allemaal voorbijgekomen.

In Bureau Rio waagden Frank en Erik zich zelf aan verschillende zomersporten en in De Bureau Sporttest mochten bekende sporters laten zien hoeveel zij afwisten van andere disciplines.

Begin dit jaar werden sporters en fans in Bureau Korea nog klaargestoomd voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Nu is het tijd om de kijker voor te bereiden op de sportzomer van 2018.

Bureau Sport is vanaf vrijdag 11 mei vijf weken lang te zien om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Producent: The media Brothers
Presentatie: Erik Dijkstra en Frank Evenblij
Regie: Jan Gitels
Eindredactie: Reinder Elzinga
Producent: Luc Schinkel
Uitvoerend producent: Bas Schinkel
Locatie en faciliteiten: Desmet Studio’s Amsterdam