AV en televisie producties

Online talkshow Start een project

Online talkshow

Een online talkshow organiseren, dat doe je niet zomaar. Althans, niet als je het goed wilt aanpakken. Maar bij wie kun je nu terecht voor het produceren van professionele online tv? Bij Desmet Studio’s! Dé livestream studio van Amsterdam voor het produceren, opnemen en uitzenden van jouw online talkshow.

Of het nu je eerste zakelijke talkshow is of al het zoveelste livestream event dat je host, wij zorgen ervoor dat zowel je gasten als het publiek thuis genieten van een uitzending van hoge kwaliteit. Bel ons via 020 – 5217100 of mail naar info@desmet.tv om direct te bespreken wat wij voor jou en jouw online talkshow kunnen betekenen!

Wat is een online talkshow?

Een online talkshow is immers een interessant en veelzijdig maar ook complex online evenement. Het is zoals de naam al zegt een zogenaamd ‘praatprogramma’: een programma dat draait om de gesprekken die erin gevoerd worden. Die gesprekken vinden meestal plaats tussen een presentator of host en één of meerdere gasten, die ook onderling met elkaar in discussie kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan Temptation Talk, Laat op Vrijdag en Media Inside; een aantal televisieprogramma’s die in de afgelopen jaren bij Desmet Studio’s zijn geproduceerd.

Nét iets anders werkt het bij een online talkshow: dit is een interactieve uitzending waarbij zowel gasten als het publiek niet alleen fysiek maar ook online aanwezig kunnen zijn. Gasten kunnen bijvoorbeeld deelnemen via een Skype-verbinding of Zoom-sessie, waarbij hun camerabeeld wordt ingevoegd in de online uitzending. Kijkers die de online talkshow willen volgen kunnen vanuit hun eigen huis, kantoor of terras inloggen en middels een livestream direct meegenieten van de gesprekken die in de online talkshow de revue passeren.

Bovendien is het zelfs mogelijk ook hen daadwerkelijk bij de onderwerpen die besproken worden te betrekken, door hen vragen te laten stellen of beantwoorden en polls te laten invullen. Dankzij onze webinartool Amcast bied je hen een unieke en onvergetelijke ervaring waarbij ze zich gehoord en gezien voelen – gewoon achter hun eigen laptop. Dat kan heel waardevol zijn bij zakelijke talkshows waarin belangrijke informatie gedeeld en uitgeplozen wordt, maar ook bij online talkshows die vooral bedoeld zijn om het publiek te entertainen of vanuit een ander perspectief naar bepaalde kwesties te laten kijken. Interactie is hét sleutelwoord om een al geslaagd livestream event nóg succesvoller te maken!

Wat is een online talkshow

Opnamestudio

Daar weten we bij Desmet Studio’s alles van. Niet voor niets hebben wij alles in huis om zowel de livestream locatie als de online uitzending ervan tot in de puntjes perfect te verzorgen. Bij Desmet Studio’s vind je namelijk vier verschillende opnamestudio’s, met elk hun eigen specifieke kenmerken.

Webinar studio

Het meest geschikt voor een kleinschalige zakelijke talkshow is onze turnkey webinar studio. Deze studio heeft een zakelijke look en kan door middel van onder andere belichting volledig in jouw stijl worden ingericht. Presenteer je logo op de diverse beeldschermen in de studio en wissel eventueel af met korte filmpjes, animaties of afbeeldingen om de aandacht van je kijkers vast te houden.

TV1-studio en studiocafé

Wil je een online talkshow hosten mét publiek, dan kun je kiezen voor onze TV1-studio of voor ons studiocafé. Het studiocafé is een ruime studio met een warme sfeer, waarin we vele diverse settings kunnen creëren voor een klein aantal gasten. Ontvang je liever een groot publiek en wil je tegelijkertijd ook thuis een oneindig aantal kijkers bereiken? Dan is onze TV1-studio het meest geschikt voor jouw online talkshow. In deze volwaardige televisiestudio kun je aardig wat gasten live ontvangen, terwijl er ook genoeg ruimte is om een registratie van hoge kwaliteit te verzorgen voor het publiek dat via een livestream meegeniet. Een hybride evenement noemen we dit: door zowel live in de studio als middels een interactieve uitzending geïnteresseerden te bereiken, profiteer je van het beste van twee werelden!

Green key studio

Minder toepasselijk voor een online talkshow, maar absoluut wel de moeite waard om te benoemen is onze vierde en laatste studio: de green key studio. Deze studio is geschikt voor maximaal twee personen en heeft daarmee meestal niet de voorkeur voor een online talkshow, maar is wel perfect voor professionele chromakey producties. Zonder publiek, zonder al te veel accessoires, maar mét een professionele passende achtergrond.

Voor al onze opname studio’s geldt dat ze zijn voorzien van een aparte regieruimte, waarin onze professionele crewleden én een vaste poule aan deskundige freelancers ervoor zorgen dat elke productie zorgvuldig geregistreerd en uitgezonden wordt. Heb je voorafgaand, tijdens of na afloop van je online talkshow vragen, dan kun je altijd bij hen terecht!

Opnamestudio Desmet Studios

Studio huren Amsterdam

Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen of e-mailen, maar voor het opnemen en uitzenden van je online talkshow reis je af naar Amsterdam. Naar de Plantage Middenlaan 4a om precies te zijn. Daar vind je een karakteristiek art deco pand waarin al sinds 1879 entertainment wordt verzorgd. En sinds 2001 onder de naam Desmet Studio’s!

Een van onze studio’s huren in Amsterdam is ideaal, want de Plantagebuurt bereik je zowel te voet, met de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer heel eenvoudig. Loop vanaf station Amsterdam Centraal zo’n twintig minuten door het centrum en je staat al voor de deur van ons karakteristieke pand. Heb je een fiets bij de hand of huur je er eentje op het station, dan ben je zelfs nog sneller! Neem je liever het openbaar vervoer? Stap dan op Amsterdam Centraal in de tram naar halte Artis of pak de metro naar halte Waterlooplein en neem uitgang Hortus. In nog geen 15 minuten sta je bij wijze van spreken al voor onze camera’s!

Hoewel je in Amsterdam uitstekend uit de voeten kunt met het openbaar vervoer en je eigen fiets of benenwagen, kan het soms toch handiger zijn om met de auto te komen. Ook dat is gelukkig geen enkel probleem bij Desmet Studio’s, want parkeren doe je gewoon bij ons in de straat. Is daar geen plek, dan kun je terecht bij Artis. Bel ons van tevoren wel even via 020 – 52 17 100 om te vragen naar de voorwaarden, zodat je zeker weet dat je je auto veilig kwijt kunt. Zo duik je met een gerust hart onze opnamestudio in!

Studio huren Amsterdam

Online tv

Dat Desmet Studio’s zo centraal gelegen en uitstekend bereikbaar is, is niet alleen handig voor jou en de gasten in je online talkshow, maar ook voor je eventuele publiek. Daarmee is onze livestream locatie perfect voor talloze soorten hybride evenementen, zoals ook boekpresentaties, het live streamen van een concert of optreden, product lanceringen, een online congres of workshop, het geven van een webinar en vele andere producties die zich lenen voor live streaming.

In combinatie met onze webinartool Amcast maken we van elk evenement een interactieve uitzending waarover nog dagen-, maanden- of zelfs jarenlang nagepraat wordt. Deze tool maakt het namelijk mogelijk om deelnemers op allerlei manieren te betrekken bij je online talkshow of ander evenement en geeft je tegelijkertijd inzicht in het gedrag van je kijkers. Zo kun je bijvoorbeeld hun kennis peilen voorafgaand aan je webinar en na afloop inzien hoe lang elke kijker aanwezig is geweest bij je online workshop. Ook is het mogelijk om tijdens je product lancering vragen te stellen, zodat je direct in kunt gaan op wat er speelt onder je publiek. Indien nodig of gewenst schakel je via online verbindingen externe deskundigen in of vertoon je op de schermen in onze opnamestudio infographics die je kijkers antwoord geven op al hun prangende vragen. Zo maak je van elk online tv-programma een spectaculaire show!

Wil je meer weten over onze webinartool Amcast? Kijk dan even op www.amcast.nl of neem contact met ons op via 020 – 52 17 100 of info@desmet.tv om te informeren naar de mogelijkheden voor jouw live streaming event!

Online tv

Studio verhuur

Je kunt onze livestream studio’s ook huren voor zakelijke evenementen en zelfs privéaangelegenheden van geheel andere aard. Een bedrijfsfeest bijvoorbeeld, promoties of oraties en netwerkborrels of -presentaties. Maar ook bij huwelijksfeesten, jubilea en verjaardagen zijn wij van de partij!

We hebben immers alle techniek en faciliteiten in huis om een mooi feestje te bouwen. Met professionele licht- en geluidsapparatuur, voldoende ruimte en zelfs een eigen studiocafé voor zo’n 100 tot 200 personen – allemaal gelegen in hartje Amsterdam. Onze ervaren en gezellige crew staat de hele avond voor je klaar en regelt indien gewenst zelfs een passende DJ of band voor jouw evenement!

Dankzij onze jarenlange ervaring met talloze online en offline evenementen én onze poule van professionele freelancers kunnen we snel schakelen en veel kwaliteit bieden. Dat merk je! Bovendien weten we precies wie we moeten bellen wanneer we iets niet zelf kunnen regelen. Zo kun je bij ons gerust een aantal kleine hapjes kiezen vanaf een beknopte kaart, maar schotel je je gasten liever een compleet diner voor? Dan roepen we de hulp in van een externe cateraar!

Kortom: voor studio verhuur in Amsterdam schakel je Desmet Studio’s in. Of je nu een online talkshow host of je bruiloft in ons karakteristieke art deco pand wilt vieren; wij bieden je professionaliteit, gastvrijheid en flexibiliteit. Bij ons voelt iedereen zich thuis – zowel in onze opnamestudio’s als daadwerkelijk thuis, voor de buis!

Bel ons op 020 – 5217100 of mail naar info@desmet.tv en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Foto 1 van Online talkshow
Foto 2 van Online talkshow
Foto 3 van Online talkshow
Foto 4 van Online talkshow
Foto 5 van Online talkshow
Foto 6 van Online talkshow
Foto 7 van Online talkshow
Foto 8 van Online talkshow