AV en televisie producties

Livestream studio huren Start een project

Livestream studio huren

Wil je een livestream studio huren? Bij Desmet Studio’s in Amsterdam ben je aan het juiste adres! Met verschillende studio’s, professionele apparatuur en een enthousiaste crew vind je hier alles wat je nodig hebt om een succesvolle livestream te produceren. Wil je meer weten of direct een van onze live stream studio’s huren? Bel dan naar 020 – 52 17 100 of mail naar info@desmet.tv voor meer informatie. Wij staan voor je klaar!

Livestream studio

Of je nu een talkshow presenteert, een webinar wilt geven of televisieopnames online wilt streamen: bij Desmet Studio’s zit je goed. Met meer dan 10 jaar ervaring in het produceren van online videoproducties, een vast team aan professionals en uitstekende apparatuur faciliteren wij je in alle fases van het organiseren van jouw livestream. Onze volledige crew staat voor je klaar om achter de schermen alles tot in de puntjes te organiseren, zodat jouw kijkers kunnen genieten van een uitzending van hoogwaardige televisiekwaliteit!

Jouw livestream kan gehost worden vanuit een van onze professionele studio’s, die we geheel in jouw stijl inrichten. Daarin bieden we veel mogelijkheden. Voor een zakelijke webinar kun je bijvoorbeeld onze webinar studio huren, die volledig gebruiksklaar op je wacht in een zakelijke look. Geef je de voorkeur aan een informele setting, bijvoorbeeld voor een boekpresentatie of om een concert te livestreamen, dan biedt ons studiocafé de perfecte oplossing. In deze livestream studio kunnen we verschillende settings creëren, elk met een geheel eigen sfeer. Daarnaast is er ook nog onze TV1-studio: een volwaardige televisiestudio die bij uitstek geschikt is voor televisie-uitzendingen met publiek, maar natuurlijk ook gebruikt kan worden voor andere grotere producties. Onze Green Key studio ten slotte, is geschikt voor chromakey producties en presentaties die worden gehost door maximaal twee personen.

Voor elk van onze professionele studio’s geldt dat ze zijn voorzien van een aparte regieruimte met alles erop en eraan. Daarnaast kun je rekenen op de volledige ondersteuning van onze enthousiaste crew, bestaande uit een hecht in-house team en een vaste poule van professionele freelancers. Samen zullen we jouw livestream tot in de puntjes verzorgen.  

Livestream studio Amsterdam

Dit alles doen we vanuit hartje Amsterdam. Desmet Studio’s is namelijk gelegen op een unieke locatie: in een karakteristiek art deco pand in de Plantagebuurt, met een rijke historie. Als je ons logo bekijkt, zie je dat op deze plek al sinds 1879 entertainment wordt verzorgd. Sinds 2001 zijn onder de naam Desmet Studio’s al vele radio– en televisieprogramma’s opgenomen, evenementen georganiseerd en opnames gestreamd. En wie weet binnenkort ook wel die van jou!

Dankzij de centrale ligging van ons karakteristieke pand in Amsterdam is Desmet Studio’s voor vrijwel iedereen goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer sta je vanaf Amsterdam Centraal in nog geen kwartier bij ons voor de deur. Neem de tram naar halte Artis of de metro naar halte Waterlooplein, uitgang Hortus. Op de fiets ben je zelfs nog sneller hier en te voet doe je er zo’n twintig minuten over. Je auto parkeer je eenvoudig aan de straat of bij Artis – vraag ons voor die laatste mogelijkheid even naar de voorwaarden.

Livestream event of hybride event

Dat is handig, want zo ben niet alleen jij in een mum van tijd in onze livestream studio, maar zijn je eventuele gasten dat ook. Ideaal natuurlijk wanneer je een hybride event organiseert!

Tijdens zo’n livestream event zenden we jouw presentatie, programma of productlancering niet alleen uit, maar zijn er ook live gasten aanwezig in onze studio. Dé manier om live interactie te creëren en direct een groot publiek te bereiken. Je evenement is zo namelijk toegankelijk voor zowel gasten die naar onze studio’s in Amsterdam kunnen komen als voor kijkers die om welke reden dan ook liever thuis achter hun laptop kruipen.

Ook voor een dergelijk hybride event hebben we bij Desmet Studio’s alles in huis. Van technische faciliteiten zoals geluidsapparatuur, een uitgebreid lichtplan en LCD-schermen voor projectie tot een optionele PA voor livemuziek en onze eigen webinartool die je volledige technische support biedt bij online interactie. Op deze manier kunnen we een volledige registratie van jouw event faciliteren, vergelijkbaar met een televisieproductie, en deze tegelijkertijd livestreamen naar al jouw kijkers.

Natuurlijk horen er bij een live event ook hapjes en drankjes, dus zorgt ons horecateam ervoor dat het jou en je gasten aan niets ontbreekt. Bij het huren van onze livestream studio kun je een van onze scherp geprijsde drankarrangementen selecteren of kies je voor drank op nacalculatie. Tevens kun je een aantal borrelhapjes en snacks kiezen vanaf onze eigen kaart. Wil je een complete lunch of diner aanbieden aan je gasten? Dan schakelen we een externe cateraar in, die deze maaltijden graag voor jullie verzorgt.

Interactieve uitzending

Je kijkers thuis kunnen helaas niet meegenieten van al dat lekkers, maar profiteren wel van andere faciliteiten van Desmet Studio’s. Dankzij onze eigen online webinartool Amcast kunnen zij namelijk live interacteren met bijvoorbeeld de host van jouw zakelijke talkshow of jouzelf, wanneer je een webinar geeft. Zo ontstaat er een interactieve uitzending waarin iedereen zich welkom en gehoord voelt. Deelnemers kunnen vanuit huis vragen indienen, opmerkingen insturen of polls invullen om hun mening te laten horen. Zij staan in directe verbinding met de chief moderator, presentator en experts. De chief moderator speelt de belangrijkste vragen uit het online publiek door aan de presentator, die deze direct ter sprake kan brengen.

Indien van toepassing kunnen tijdens de uitzendingen ook eenvoudig andere beelden zoals PowerPoint-presentaties of live verbindingen via Skype of Zoom ingevoegd worden. Daarmee nemen de mogelijkheden voor het organiseren en streamen van een webinar nog meer toe. Experts die niet naar de studio kunnen komen kunnen bijvoorbeeld vanuit hun eigen kantoor deelnemen aan het webinar en live-beelden kunnen gecombineerd worden met statistieken, infographics of video’s ter illustratie.

Webinar streamen

Uiteraard besteden we tijdens het gehele webinar veel aandacht aan de look en feel van de studio. We integreren jouw branding zoveel mogelijk in alles wat we uitzenden naar de kijker: logo’s worden vertoond op zowel de schermen in de studio als in Amcast en de vormgeving van titels en leaders stemmen we af op jouw huisstijl. Afhankelijk van de aard en het doel van het webinar dat je wilt geven passen we de weergave op de schermen in de webinar studio aan. Zo creëren we bijvoorbeeld een hele zakelijke sfeer met lichte kleuren en grote logo’s of juist een gemoedelijke sfeer met warme kleuren en zachte belichting. Natuurlijk bespreken we dit vooraf allemaal en stellen we een compleet draaiboek op om ervoor te zorgen dat de jouw webinar een groot succes wordt!

Live studio huren met webinartool

Kies je ervoor om bij het huren van één van onze live studio’s ook de webinartool Amcast te gebruiken, dan profiteer je van nog veel meer voordelen. Zo regelen we via Amcast de inschrijving en registratie van deelnemers en kunnen we indien gewenst hun kennisniveau en interesse peilen. Amcast is een ISO 27001-gecertificeerde tool, wat betekent dat de veiligheid van de persoonsgegevens van deelnemers is gewaarborgd. Tegelijkertijd biedt deze tool jou op een discrete manier wel inzicht in het kijkgedrag van je publiek. Zo kun je niet alleen zien hoeveel kijkers je webinar hebben bijgewoond, maar kun je via de management rapportage ook zien hoe lang de kijkduur was van individuele kijkers en welke vragen en antwoorden deelnemers hebben ingestuurd. Omdat deelnemers via e-mail zijn geregistreerd, is het bovendien mogelijk om achteraf enquêtes te versturen. Ten slotte wordt de uitzending ook nog eens opgeslagen, zodat jij en anderen deze achteraf nogmaals kunnen bekijken.

Een ideale totaaloplossing dus! Wil je hier meer over weten? Neem dan alvast een kijkje op www.amcast.nl of stuur een berichtje via info@desmet.tv of bel naar 020 – 52 17 100 voor meer informatie.

Wat is een livestream?

Op deze en andere manieren is het bij Desmet Studio’s mogelijk om vele diverse programma’s en evenementen te livestreamen. Een livestream is immers in feite niets meer of minder dan het direct online uitzenden van dat wat we in onze studio’s registreren. Dat betekent dat kijkers thuis de activiteiten die plaatsvinden in onze studio op hetzelfde moment zien als de bezoekers van je evenement.

Het grote verschil is dat online kijkers niet daadwerkelijk aanwezig zijn, maar via een scherm vanuit hun eigen woonkamer of waar dan ook ter wereld kijken. Het enige dat ze daarvoor nodig hebben is een internet- of televisieverbinding. Afhankelijk van het platform van je keuze ontvangen kijkers bijvoorbeeld een e-mail met daarin een link om de uitzending bij te kunnen wonen. Onze crew zorgt er door middel van professionele regie, belichting en cameravoering voor dat zij een zo volledig beeld krijgen van wat er gebeurt in onze studio.

Livestream studio huren

Dat maakt een livestream een ideaal middel om een online congres, online training, online talkshow of online workshop te organiseren – als alternatief op een offline bijeenkomst. Zo kunnen reistijd en -kosten ingeperkt worden en kan een groot aantal deelnemers tegelijkertijd meedoen aan het online event.

Met een livestream is het echter ook mogelijk om bijvoorbeeld een optreden te streamen of een zakelijke talkshow te hosten zonder alle faciliteiten die nodig zijn voor het ontvangen van een grote groep mensen te verzorgen en bekostigen.

De mogelijkheden van live streaming zijn in feite dus vrijwel eindeloos. Je kunt het haast zo gek niet bedenken of bij Desmet Studio’s kunnen we het regisseren, produceren en livestreamen. Bel of mail ons dan ook gerust als je twijfelt of een livestream studio huren een goed idee is voor jouw concept! Wij denken graag met je mee en doen er alles aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Desmet Studio’s Amsterdam

De afgelopen jaren hebben we bij Desmet Studio’s immers al vele bijzondere producties mogen maken. Diverse radio- en televisieprogramma’s zoals Media Inside, Expeditie Robinson: Eilandpraat, Laat op Vrijdag, Radio 1 Nooit meer Slapen en Met het Oog op Morgen. Maar ook talloze online videoproducties, podcasts, evenementen, showcases, viewings, boek- en productpresentaties, webinars, talkshows en ga zo maar door. Een greep uit ons klantenbestand: BMW, Jumbo, Springer Healthcare, Van Lanschot Kempen, Shell en de Koninklijke BAM. Je ziet het: we zijn van alle markten thuis!

En we zijn er niet alleen voor de grote namen, maar voor iedereen. Zakelijk en particulier. Op een enkele uitzondering voor bijvoorbeeld een filmset na, verhuren wij onze studio’s altijd in combinatie met onze professionele apparatuur en ervaren crewleden. Daarmee bieden we en totaalproduct: we hebben alles in huis om geluids- en videoproducties van hoge kwaliteit te produceren en voeren alle daarvoor benodigde werkzaamheden uit. We werken samen met een klein overzichtelijk team én een vaste poule van freelancers, met wie we snel kunnen schakelen. Samen vormen we een dolenthousiast team dat staat te springen om ook jouw productie onder handen te nemen!

Live studio huren voor evenementen

En dat niet alleen: we zijn er ook om samen met jou feest te vieren! Zo is het ook mogelijk om onze live studio’s te huren voor een zakelijk evenement zoals een bedrijfsfeest, oratie of promotie. Maar ook als particulier ben je van harte welkom om in ons karakteristieke art deco pand jouw trouwfeest, jubileum of verjaardag te vieren!

Je hoeft dan natuurlijk geen gebruik te maken van de livestream diensten. De ruimte is volledig geschikt als sfeervolle feest-, borrel- en evenementlocatie. Maar het kán wel. Combineer een zakelijke presentatie bijvoorbeeld met een borrel of een pubquiz. Dankzij onze vele mogelijkheden voor livestreaming kunnen werknemers die er niet bij kunnen zijn zelfs vanaf hun eigen bank de sfeer proeven en meedingen naar de hoofdprijs!

Of trakteer je personeel op een ontspannen avond en laat hen samenkomen voor een concert of themaparty als bedrijfsfeest in Amsterdam, onder het genot van een hapje en een drankje. Wederom geldt: dat kan volledig offline, maar als je dan toch in onze live studio bent, kun je net zo goed een livestream opzetten voor de thuisblijvers!

Trouwlocatie Amsterdam

Zelfs de mooiste dag van je leven kun je delen met wie je maar wilt. Ideaal natuurlijk wanneer je familie hebt in het buitenland en niet iedereen kunt laten overvliegen. Dankzij de mogelijkheden van onze livestream studio’s is het een optie om ook hen deel uit te laten maken van jullie trouwfeest in Amsterdam!

Dat hoeft echter niet. Desmet Studio’s is ook een prachtige trouwlocatie in Amsterdam voor een huwelijksfeest zonder pottenkijkers. Dankzij de gunstige ligging van onze studio’s in hartje Amsterdam kunnen je gasten vanuit het hele land in een mum van tijd afreizen naar jullie trouwfeest. Dat het slechts 20 minuten wandelen is naar Amsterdam Centraal is natuurlijk ideaal voor wie gezellig wil proosten op jullie liefde!

Zorgen jullie voor elkaar, dan zorgen wij voor een prachtige ruimte, een goed gevulde bar en alle benodigde techniek om een fantastisch feest te geven! Onze professionele crew zal jullie volledig in de watten leggen en ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Verwacht je zo’n 100 tot 200 gasten? Dat past perfect in onze sfeervolle ruimtes! Muziek nodig? Ook dat regelen we graag voor jullie! Een DJ-set hebben we zelf in huis en dankzij onze professionele apparatuur kunnen we elk soort band goed laten klinken op het podium. Uiteraard kennen we zelf een aantal DJ’s en bands die onze goedkeuring wegdragen, maar we staan natuurlijk ook open voor jullie suggesties!

Livestream locatie zelf bekijken?

Kortom: Desmet Studio’s is dé livestream locatie voor al je zakelijke én particuliere evenementen, livestreams of combinaties daarvan. Van zakelijke talkshows tot liefdevolle huwelijksfeesten, succesvolle boekpresentaties en zinderende televisieprogramma’s: wij doen het allemaal. En meer!

Samen met onze webinartool Amcast bieden wij bovendien een volwaardig alternatief voor vrijwel elk fysiek evenement. Voor professionaliteit, gastvrijheid en flexibiliteit kom je naar Desmet Studio’s. Wij zorgen voor een vertrouwde sfeer, uitmuntende service en producties van hoge kwaliteit, zodat we jou volledig ontzorgen. Vul ons contactformulier in, mail naar info@desmet.tv of bel naar naar 020 – 52 17 100 om te bespreken wat wij in onze livestream studio’s voor jou kunnen betekenen. Tot snel!

Foto 1 van Livestream studio huren
Foto 2 van Livestream studio huren
Foto 3 van Livestream studio huren
Foto 4 van Livestream studio huren
Foto 5 van Livestream studio huren
Foto 6 van Livestream studio huren
Foto 7 van Livestream studio huren
Foto 8 van Livestream studio huren
Foto 9 van Livestream studio huren