AV en televisie producties

Green Key studio Start een project

Green Key studio

Green key studio huren? Een groene achtergrond, de juiste apparatuur en een professionele crew – met deze ingrediënten gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open! Webinars, livestreams en andere videoproducties kunnen ogenschijnlijk vanaf elke plek ter wereld uitgezonden worden. Bij Desmet Studio’s in Amsterdam hebben we alles in huis om jouw opname volledig te verzorgen. Wil je meer informatie of direct onze Green Key studio boeken? Stuur dan een mailtje naar info@desmet.tv of bel naar 020 – 52 17 100. Wij staan voor je klaar!

Green screen opname

In onze Green Key studio, die volledig voorzien is van soft licht en natuurlijk een groene limbo, maken we al jarenlang de meest uiteenlopende green screen opnames. De groene achtergrond in deze studio vervangen we namelijk live of in de nabewerking eenvoudig door elk gewenst beeld – zowel stilstaand als bewegend. Zo ben je opeens geen webinar meer aan het geven vanuit een green screen studio in Amsterdam, maar vanaf een chique hotelkamer in Dubai! Of een gezellige pub in Wales. Een wolkenkrabber in New York. We noemen slechts een paar voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Dat geldt zowel voor bestaande als voor fictieve beelden, evenals logo’s, animaties en grafieken. De presentatie van het weerbericht zou er bijvoorbeeld heel anders uitzien buiten een greenkey studio!

Dat is immers de kracht van een green screen opname, ook wel chromakey genoemd. Personen of voorwerpen worden gepositioneerd voor een groene achtergrond, die via de computer wordt vervangen door een andere afbeelding of video. Onze crew weet er alles van! Het enige dat jij daarom hoeft te doen, is te zorgen dat je geen groene kleding aantrekt of groene voorwerpen meeneemt. Is dat nu juist wel de bedoeling, omdat je bijvoorbeeld een videoproductie over planten of de natuur maakt, dan kunnen we beter kiezen voor een blauwe achtergrond.

Blue Key studio

Een Blue Key studio werkt immers exact hetzelfde, maar dan met de kleur blauw als achtergrond. Het is deze kleur blauw die vervolgens uit de opname wordt gefilterd en wordt vervangen door een nieuwe achtergrond. Perfect natuurlijk voor situaties waarin live-opnames niet of nauwelijks mogelijk zijn!

Een ouderwets café kan bijvoorbeeld een hele knusse achtergrond zijn voor een livestream, maar met al dat geroezemoes op de achtergrond verstaan je luisteraars je niet. En een productvideo opnemen in de natuur is prachtig, maar al die in de wind wapperende haren zijn natuurlijk geen gezicht.

In de Green Key studio (of Blue Key studio) van Desmet Studio’s heb je geen last van omgevingsgeluiden of natuurgeweld. Hier is de belichting overal goed, houden de crewleden op het juiste moment hun mond en is het altijd windstil. Bovendien is het financieel een stuk gunstiger om een video op te nemen in een Greenkey studio in Amsterdam Centrum dan om alles over te vliegen naar een ander continent. De ideale omstandigheden dus, voor een opname van hoge kwaliteit!

Green screen studio Amsterdam

Daar zorgt onze crew wel voor. In onze green screen / chromakey studio in Amsterdam werken we namelijk met een klein, overzichtelijk en enthousiast team dat gespecialiseerd is in het faciliteren van talloze diverse green screen opnames. Zij weten precies aan welke knoppen ze moeten draaien om niet alleen een smetteloze achtergrond te creëren, maar ook een video van hoge kwaliteit te produceren.

Daarvoor gebruiken ze natuurlijk de allerbeste apparatuur, zoals een Sony FS5 4K camera, een Sennheiser MKH 416 microfoon en een Blackmagic Video Assist monitor. Uiteraard beschikken we bij Desmet Studio’s ook over een live keyer en een autocue, waarvan je tijdens de opnames van bijvoorbeeld jouw productvideo of webinar gebruik kunt maken.

Green Key opnamestudio

Je kunt immers voor talloze soorten producties terecht in onze Green Key opnamestudio. Live of opgenomen webinars, livestreams, productvideo’s, reclamespots, instructievideo’s en ga zo maar door. Vele bekende bedrijven gingen je al voor: BMW bijvoorbeeld, Jumbo, Shell en de Gemeente Amsterdam. Maar ook Media Inside, Eilandpraat Expeditie Robinson en Tempation Talk werden opgenomen bij Desmet Studio’s. Niet allemaal in onze Green Key opnamestudio; vaak ook in een van onze vele andere studio’s.

Je kunt het dus haast niet zo gek bedenken of we maken het mogelijk bij Desmet Studio’s. Van podcasts tot productreleases, televisieprogramma’s en online presentaties. Twijfel je of jouw productie geschikt is voor onze Green Key studio? Bel of mail ons gerust om te overleggen! Wij denken graag met je mee en zullen er alles aan doen om jouw plannen om te zetten in een succesvolle productie!

Green screen studio huren

Ook wanneer je onze green screen studio direct wilt huren neem je eenvoudig contact met ons op via de telefoon (020 – 52 17 100), e-mail (info@desmet.tv) of ons contactformulier. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Reken er in ieder geval maar alvast op dat we je een totaalpakket leveren: zowel live als voor opnames voeren wij alle werkzaamheden uit en hebben we alle benodigdheden in huis. We hebben korte lijnen met ons team van professionals en leveren dus niet alleen hoge kwaliteit, maar kunnen ook nog eens snel schakelen. Volgende week al een productie nodig? Regelen we!

Green Key studio

Onze Green Key studio is gelegen in een karakteristiek art deco pand in de Plantagebuurt in Amsterdam. Een unieke locatie met een rijke historie, vlakbij het centraal station van onze hoofdstad. Desmet Studio’s is dus uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer of de fiets.

Dat maakt deze locatie niet alleen zeer geschikt voor opnames in onze Green Key studio, maar ook voor andersoortige videoproducties. Producties waarbij wellicht zelfs publiek aanwezig is! Talkshows en televisieopnames bijvoorbeeld, maar ook showcases, viewings en andere evenementen. Naast onze chroma key studio beschikken we namelijk ook over onder andere een volwaardige tv-studio, een webinar studio en een eigen studiocafé. Onze Green Key studio is geschikt voor opnames van maximaal 2 personen, maar in onze grootste studio kunnen heel wat bezoekers je productie bijwonen!

Een hybride event is daarmee ook een mogelijkheid: laat je live evenement online uitzenden om een groter publiek te bereiken. Bij Desmet Studio’s hebben we alle technische faciliteiten in huis om jouw live event volledig te registreren en direct online te streamen. We hebben zelfs een eigen webinar tool ontwikkeld die je volledige technische support biedt bij online interactie! Vraag voor meer informatie naar de mogelijkheden of neem zelf alvast een kijkje op www.amcast.nl.

Green Key studio huren

Je merkt het: bij Desmet Studio’s zijn we van alle markten thuis. We zorgen er bovendien voor dat niet alleen jij, maar ook de mensen met wie jij werkt én je eventuele gasten zich op hun gemak voelen. Wij staan voor professionaliteit, gastvrijheid en flexibiliteit. We denken in oplossingen die zorgen voor een hoge kwaliteit, zowel van de productie die we voor je maken als van de service die we je leveren. Ervaar het gerust zelf! Bel ons via 020 – 52 17 100, mail naar info@desmet.tv of vul het formulier in op onze website. We heten je graag welkom!

Foto 1 van Green Key studio
Foto 2 van Green Key studio
Foto 3 van Green Key studio
Foto 4 van Green Key studio