STUUR MIJ INFO

Webcasting

Desmet Studio’s is pionier op het gebied van webcasting. Vanaf €.1750,- maak je al je eigen talkshow inclusief internetstreaming. De jarenlange ervaring die we hebben met conventionele TV-programma’s passen we toe op webcasting. We maken gebruik van High End camera’s en randapparatuur maar we zijn er desondanks toch in geslaagd dit volwaardige product te leveren tegen aanvaardbare kosten.

Dit lage prijsniveau hebben we bereikt door een aantal studio’s plug & play in te richten en door ver doorgevoerde vormen van robotisering. Het resultaat is dat TV-Studio 3 slechts door een 2 man crew wordt bediend en desondanks toch een gelikt eindresultaat oplevert.

Alles 4 TV-studio’s van Desmet opereren in full HD en alle streaming faciliteiten zijn dubbel uitgevoerd om zo een optimale betrouwbaarheid te krijgen. Bovendien streamen we gelijktijdig in 3 bandbreedtes zodat het er in HD fantastisch uitziet, maar we zorgen er zo ook voor dat alles op een smartphone met weinig bandbreedte nog soepel loopt.

Wil je precies weten hoe wij een volwaardige talkshow met 5 gasten en 4 camera’s geheel compleet realiseren bel of mail ons dan.
Talkshow in TV-Studio 3, €.1500,- excl. btw, incl. crew, excl. streaming.

STUUR MIJ INFO

Live streaming

Streaming video, ook wel live streaming genoemd, is een zeer betaalbare methode om professionele HD-televisie rechtstreeks via internet uit te zenden. Dit kan een webinar, online seminar, talkshow, raadsvergadering, presentatie van jaarcijfers of concert zijn. Maar streaming video heeft een andere graad van betrouwbaarheid dan een reguliere televisie-uitzending via de kabel. Hieronder meer over de risico’s, beperkingen en het nut van een goede voorbereiding.

De Kijker

De factor waar je als uitzender helemaal geen grip op hebt is de technische uitrusting van de kijker/ontvanger. Op welke manier maakt zijn PC, tablet of smartphone verbinding met het internet?
• 3G of 4G (mobiel)
• Wifi (thuis of een Wifi point)
• Vaste internetaansluiting (ADSL, kabelaansluiting of fiber)

Het moge duidelijk zijn dat de laatste optie de meeste kans geeft op betrouwbare afname van videobeelden. Maar als de internetaansluiting gedeeld wordt met een heel kantoor of de hele buurt – en dit kan voorkomen zonder dat de kijker / ontvanger het zelf weet - dan bestaat de mogelijkheid dat de videostream kan haperen of zelfs vastlopen.
Ook de gebruikte tablet of PC is van invloed. Welke browser en welk operating systeem worden gebruikt? Zijn de laatste software versies geïnstalleerd? Heeft de computer van de kijker voldoende geheugen en hoeveel programma’s staan er nog meer open terwijl hij kijkt?

Oplossing
Om de mogelijkheid van ontvangst bij de kijker zo groot mogelijk te maken streamen we het videosignaal in 3 verschillende bandbreedtes naar de kijker. De laagste bandbreedte geeft de laagste beeldkwaliteit, maar zorgt er voor dat een beperkte internetverbinding nog altijd een werkende videostream oplevert, die er overigens op een smartphone nog behoorlijk uitziet.
De hoogste bandbreedte geeft een perfect HD-beeld dat nagenoeg gelijk is aan HD-televisie. Dit beeld is beschikbaar voor kijkers met een goede internetverbinding en een goed werkende PC of tablet. Het omschakelen naar de meest passende bandbreedte en beeldkwaliteit doet de ontvangende PC of tablet automatisch.

Monitoring tijdens uitzending

Een speciale streaming engineer bewaakt tijdens de uitzending alle uitgaande streams (meestal 6 stuks). Om de betrouwbaarheid verder te vergroten kunnen tijdens de uitzending verschillende processen gemonitord worden door gespecialiseerde engineers. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Wij bevelen dit aan wanneer je een extreme graad van betrouwbaarheid vraagt. Een extra controleslag zal bij een hoogwaardige professionele TV-productie niet noemenswaardig op het productiebudget drukken.

Professioneel product

Desmet Studio’s streeft er naar om elke webcast de hoogste graad van betrouwbaarheid te geven tegen de scherpste prijs. Dat doen we door een goede voorbereiding en hoogwaardige inrichting van het proces en door samen te werken met gerenommeerde partijen die webcasting serieus nemen en professioneel uitvoeren. Daarom bieden we de belangrijkste faciliteiten en voorzieningen , zoals in dit document omschreven, standaard aan om jouw uitzending tot een succes te maken.

De Webserver

De videostream zoals hierboven beschreven, wordt via een videoplayer in een speciale webpagina geplakt, dit noemen we embedding. Rondom jouw uitzending kan op deze pagina informatie en interactie worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een opiniepeiling (poll), een chatbox om een vraag te stellen, twitter-streams, visuals en een terugkijkmogelijkheid.

Het is mogelijk de uitzending via deze zogenaamde embedcode te publiceren op de eigen website of de website van de klant. Deze webpagina, bijvoorbeeld: www.mijnbedrijf/webinar is dan de publieke toegangspoort voor de kijker.
Let op: Wanneer de eigen webserver of de eigen hostingpartner het aantal gelijktijdige bezoekers op het moment van uitzending niet aankan, kan het probleem ontstaan dat bezoekers geen toegang hebben tot jouw pagina en dus ook de videostream met de uitzending niet kunnen bekijken.

Oplossing
Wij adviseren om de webpagina van de uitzending niet op de eigen website of die van de klant te vertonen, maar bij een gespecialiseerde partij. Dit bedrijf verzorgt de hosting van de specifieke webpagina via 2 verschillende webservers zodat ook hier redundancy gegarandeerd is. Ook kunnen zij om de videospeler de interactieve schil van de klant bouwen.

De Videoserver

Het uitserveren van de videostream vanuit de studio’s van Desmet verloopt via de servers van Streamzilla. Dit Nederlandse bedrijf is marktleider en een belangrijke speler op het gebied van streaming video en video on-demand.
De diensten van Streamzilla hebben een bijzonder hoge betrouwbaarheidsgraad. Dit wordt bereikt door het gebruik van videoservers die wereldwijd verspreid staan met een hoge mate van redundancy. Dit wil zeggen dat zo veel mogelijk processen dubbel zijn uitgevoerd waardoor er in geval van een storing teruggevallen kan worden op een vervangend systeem. In de praktijk betekent dit dat in het geval van een probleem het maximaal 1 minuut duurt totdat een alternatieve stream is opgebouwd. Streamzilla is een van de weinige partijen de hierdoor onder normale omstandigheden een up-time van bijna 100% haalt.

Verbinding met video server

De verbinding tussen de TV-studio van Desmet en de videoservers van Streamzilla gaat via internet. We encoderen zelf het videosignaal in 3 videostreams met 3 bandbreedtes om de verschillende soorten kijkers zo betrouwbaar mogelijk te kunnen bedienen.
Ook hier is redundancy ingebouwd, we maken gebruik van 2 verschillende internetproviders met ieder een eigen aansluiting en route. Beide signalen worden gelijktijdig aan Streamzilla aangeboden.

Direct terugkijken

De nieuwste voorziening die we binnenkort als service in onze webcasts & online seminars aanbieden is direct terugkijken. Al tijdens en direct na de uitzending kan de uitzending vanaf het begin worden teruggekeken. Deze nieuwe technologie is in ontwikkeling bij onze partner Streamzilla en is op aanvraag als pilot beschikbaar.

Kosten opbouw

• TV-Studio Desmet
• Encoding + verbinding
• Servercapaciteit videostreaming Streamzilla
• Bouw webpagina / hosting
• Toevoegen interactie
• Monitoring (optioneel)
• Statistieken / analytics

Welke browser

Internet Explorer 7 en lager
Support, stream en playouts worden niet ondersteund. Deze browser is te oud voor hedendaagse technieken als livestreams.

Internet Explorer 8
Ook dit is ondertussen een sterk verouderde browser, meer dan 5 jaar oud en de officiële versie voor Windows XP en Windows Vista. We garanderen niet dat streams of playouts werken op deze browser. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de stream of playout het niet doet.

Welke browser dan wel?
Google Chrome is de meest gebruikte browser op een PC. Als je hier de laatste versie van gebruikt heb je de minste problemen. De laatste versie van Firefox, Safari en Opera werkt goed.
Als je een oudere Apple computer hebt worden de nieuwst versies van de meeste browsers niet meer ondersteund.

Flash Player

Voor de browsers die flash gebruiken om een stream te bekijken is het zaak dat deze up to date is. Nu maakt een missende update niet heel veel uit maar als je versies achterloopt is de kans heel groot dat de stream niet afspeelt.
Als je flash hebt geïnstalleerd en later Firefox gaat gebruiken dan moet er een eigen Firefox flash plugin worden geïnstalleerd.

Windows XP

Sinds 2014 biedt Microsoft geen support meer voor dit besturingssysteem. Dit betekent dat nieuw ontdekte beveiligingslekken in Windows XP niet langer worden gedicht.
Computers die na deze datum nog werken met Windows XP en die op enige manier verbonden zijn met de buitenwereld, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen van buitenaf.
Indien uw computer draait op Windows XP is het mogelijk dat het afspelen van de livestream minder goed of helemaal niet werkt. Dit omdat wij hier geen support voor kunnen bieden en geen fallbacks voor kunnen maken.

Smartphone

Veel smartphones gebruiken Chrome en Safari als browser maar er zijn ook veel smartphones die een eigen browser hebben die bij de telefoon hoort. Dit zijn vaak slecht onderhouden browsers en niet up to date binnen de hedendaagse webtechnieken. Het kijken van een stream of playout via een App als deze kan vaak problemen met zich mee brengen. Deze Apps heten vaak: Internet, Internet Browser, Browser of Web.
Smartphones in het algemeen lenen zich gezien hun kleine scherm niet erg voor inhoudelijke webinars.

TV-regie 3

 

QAV Ltd.

 

Baker Tilly Berk

 

TV-regie 1

 

Webcast moderators

 

ACC-2014-01

ACC

 

ZO7-01

7 Ditches TV

 

Nuon-05

Webcast moderators

 

Nuon-03

TV-regie 1

 

MedaLive-02

Meda

 

ABN AMRO

 

ING

 

Oracle

 

TV-regie 1