STUUR MIJ INFO

Remote camera

Een televisieprogramma is tegenwoordig een factor 5 tot 10x goedkoper te produceren dan een aantal jaren geleden. Desmet Studio's is pionier op het gebied van remote camera televisie. Natuurlijk, de apparatuur is voor een deel een stuk voordeliger dan vroeger bij een gelijkblijvende of betere kwaliteit, maar de grootste besparing wordt behaald doordat de regie door een veel kleinere crew wordt bemand dan vroeger gebruikelijk was.
STUUR MIJ INFO
TV-regie 1 en 2 zijn helemaal ingericht als remotecamera-regie en opgebouwd rond de Ross Carbonite digitale beeldmenger. Deze beeldmixer kan niet alleen 16 digitale bronnen schakelen maar ook direct videoclips instarten, titels, logo's en DVE's toevoegen en heeft 6 ingebouwde keyers. Het voordeel van dit systeem is dat het door slechts 1 man bediend kan worden.

In combinatie met maximaal 4 op afstand bediende camera's ontstaat een bijzonder kosteneffectieve meercameraregie die een uitstekende digitale beeldkwaliteit levert in High Definition. In studio-1 maken twee 10 meter lange 'remote camera tracks' op afstand bediende rijders mogelijk.

 

De crew kan eventueel uitgebreid worden met een zelfschakelende regisseur en een belichter, en bij grotere producties met een shader en titel-operator. Via de eigen glasvezelverbinding kan zowel live uitgezonden worden in de hoogste beeldkwaliteit naar iedere locatie ter wereld of de uitzending kan direct worden opgenomen op multichannel harddisk of op Digibeta, DVCAM of DVD. Het programmamateriaal kan ook live naar internet worden gestreamd op alle denkbare platforms, van IPhone tot laptop, in de formaten Mpeg4, H.264 en 3GPP, Flash, Silverlight (Windows platform), iPhone en 3GP(mobiel).

Om ook dynamische uitzendingen probleemloos te kunnen registreren kunnen de remotecamera's aangevuld worden met maximaal 6 Panasonic HD-camera's die volledig als studiocamera zijn uitgerust. Verder kan deze regie gekoppeld worden aan onze aantrekkelijk geprijsde chromakeystudio en is autocue standaard leverbaar.

HD camera op Egripment remote head

HD camera op Egripment remote head

Egripment Remote Camera Controller

Ross Carbonite Vision Mixer