Bedrijfsprofiel Desmet Studio's

Desmet Studio's Amsterdam bv is eigendom van Paul Weijenberg Holding en is opgericht in 1985. De belangrijkste werkzaamheden zijn radio- en televisiefaciliteiten en audio- en videopostproductie. Als nevenactiviteit wordt de locatie Desmet verhuurd tbv seminars, presentaties, feesten etc. Sinds 2001 worden in de TV-studio's een aantal grotere en kleinere TV-programma's live uitgezonden of opgenomen. Voor de publieke omroep worden wekelijks een groot aantal radio-uitzendingen of gedeelten daarvan verzorgd, veelal rechtstreeks. Het betreft hier voornamelijk praatprogramma's met gasten uit de wereld van kunst & cultuur, politiek en wetenschap. Er worden muziekregistraties gemaakt en programma's met live-muziek.
Desmet Studio's wordt gerund door een kleine kern van vaste medewerkers aangevuld met een groot aantal freelancers. De dagelijkse leiding is in handen van Fleur Crusius, Arne van Amerongen, Yvonne de Graaf en Paul Weijenberg. De inhouse engineers zijn Maykel van Os en Bas Melis. Carlos Dalla-Fiore is regisseur & RCO en Yvonne de Graaf leidt de horeca-afdeling met een vaste groep freelancers.

Desmet heeft 4 TV-studio's en levert de meercamera faciliteiten voor een aantal vernieuwende TV-programma's zoals: Toppop3 (AVRO), MO Actueel (NTR), My Generation (RTL7), 3VOOR12 (VPRO), Wie is mijn Ex (AVRO), Z.O.Z (VPRO), Ze is van Mij (VPRO), De Recensenten, Gesprek op Zondag (Het Gesprek), De Tafel van 5 (Net 5), Iets met Boeken (VPRO), Koefnoen (AVRO-Nipkowschijf), Infocus (NMO), Krachtstroom en Wintertijd (AVRO), Cultura (NPS) Jiskefet en Holland Sport (VPRO-Nipkowschijf), DeBattle (NPS), Het Alziend Oog (IKON), 2 Meter Sessies(RTL5), De Vloer op, Mores en Tot op het Bot (Human) en Beau (RTL4). In de crosstalk studio worden dagelijks vele binnen- en buitenlandse- TV stations van live commentaar voorzien dmv een eigen satelliet up-link.

Daarnaast is er een explosieve vraag naar Online televisie. Vrijwel alle middelgrote en grote bedrijven hebben een eigen videokanaal waarop door middel van talkshows of webinars de consument en het personeel op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wij faciliteren veel programma's voor 7Ditches.tv van Ronnie Overgoor zoals KPN netwerkcafé, Nuon Academy en natuurlijk de eigen programma's van 7 Ditches. Daarnaast een veelheid aan talkshows en webinars, oa in opdracht van Quadia Online Video, Kamer van Koophandel, Baker Tilly Berk, Heineken, ABN AMRO, ING, Rabo Bank, Holland Casino, Sanoma, Oracle, Microsoft en vele anderen.

Hoewel de publieke omroep nog steeds in Hilversum is gevestigd wordt de vraag naar RTV-faciliteiten in Amsterdam steeds groter. De belangrijkste reden hiervoor is dat niet alleen programmamedewerkers, maar ook veel gasten en musici in Amsterdam wonen. De reistijd Amsterdam - Hilversum wordt voor hen een steeds groter probleem en ook wordt Hilversum als weinig inspirerend ervaren. Het Mediapark in Hilversum is door falend gemeentebeleid de laatste jaren totaal onbereikbaar geworden. De toenemende files werken hier in ons voordeel.

De publieke omroep zal zich in de toekomst steeds meer op haar publieke taken gaan richten. Dat wil zeggen: meer aandacht voor kunst & cultuur, documentaires en nieuws. Het staat buiten kijf dat dit soort programma's goedkoper vanuit Amsterdam gemaakt kan worden. Alle in Hilversum gevestigde publieke zendgemachtigden maken regelmatig gebruik van onze radiofaciliteiten.(NOS, NTR, VARA-BNN, AVRO-TROS, KRO-NCRV, EO, HUMAN, VPRO, MAX en WNL. Daarnaast wordt er de laatste jaren door de komst van glasvezel steeds vaker gewerkt voor andere Europese publieke omroepen, meestal in Eurovision verband. (WDR, BBC, RAI, VRT etc.)

Audiopostproductie is de afwerking van geluid bij beeld. Hierbij gaat het voornamelijk om TV- programma's, Radio- en TV-commercials, speelfilms en geluid voor nieuwe media. Desmet Studio's maakte commercials voor o.a.: Adidas, Ajax, Audi, Albert Heijn, Compaq, Corus, Deutsche Bank, Dommelsch Bier, Douwe Egberts, Ericsson, Generale Bank, Greenpeace, Grolsch, Gulpen Bier, Hans Anders, Heineken, Hewlett Packard, Interpolis, KLM, KPN, KPMG, Koninklijke Landmacht, Libertel, van Lanschot Bankiers, Marlboro, McDonalds, Microsoft, Mercedes Benz, Nissan, NS, Philips, Postbank, Price Waterhouse, Rabo Bank, Renault, Reaal, Robeco, Shell, SNS Bank, Texaco, V&D, VW, VROM, Wehkamp, Proctor & Gamble, Zwitserleven.

Arne van Amerongen – management

Maykel van Os – hoofd techniek

Carlos dalla Fiore – regisseur

Matthijs Ruijter – geluidstechnicus

Fleur Crusius – management

Paul Weijenberg - eigenaar

Paul Weijenberg – eigenaar

Bas Melis – geluid/licht technicus

Nuri Cappai – geluid/licht technicus

Willem Stinessen – geluidstechnicus