VRAAG OFFERTE

Audiofaciliteiten

Desmet Studio’s heeft 4 audiostudio’s die gebruikt worden voor voice-over opnames, radio-uitzendingen en geluidsnabewerking voor video. Door middel van glasvezelverbindingen en ISDN kan geluid naar iedere locatie in de wereld live verstuurd worden.
VRAAG OFFERTE

Radio

Voor de publieke omroep worden wekelijks circa 25 radio-uitzendingen of gedeelten daarvan verzorgd, veelal rechtstreeks. Het zijn voornamelijk praatprogramma’s met gasten uit de wereld van kunst & cultuur, politiek en wetenschap. Daarnaast worden er muziekregistraties en programma’s met live-muziek gemaakt.

Door middel van ISDN en glasvezelverbindingen kan in principe naar iedere plek ter wereld worden uitgezonden. Alle in Hilversum gevestigde publieke zendgemachtigden maken regelmatig gebruik van deze radiofaciliteiten. Daarnaast wordt via ISDN en glasvezel gewerkt voor andere Europese publieke omroepen, meestal in Eurovisie verband, zoals: VRT (België), BBC (UK) en WDR (Duitsand).

Geluidseffecten

Er is een bibliotheek met meer dan 20.000 geluidseffecten direct vanaf harde schijf oproepbaar. Ook is er directe toegang tot de muziekbibliotheek die bestaat uit circa 10.000 handelsopnamen in MP-3 formaat en nog eens 20.000 tracks stockmuziek.

Audio postproduction

Bas Melis is verantwoordelijk voor de audiopostproductie en het sounddesign van de vele commercials en TV-programma's die in Desmet afgewerkt worden. Audio-5 is hiervoor uitgerust met de modernste hard- en software zoals ProTools en Final Cut Pro. Audio-5 en de daaraan gekoppelde video-editsuites FCP-1 en FCP-2 kunnen gelijktijdig aan een zelfde project werken waarbij in de eindfase, meestal kort voor het uitzendtijdstip, audio en video gelijktijdig naar de filetransfer gedumpt worden.

Sound design

Sounddesign is meer dan alleen beelden voorzien van geluidseffecten en een muziekje. Het is een creatief proces waar zelden pasklare oplossingen voor zijn. Het electronisch manipuleren van geluiden en muziek is daarom vaak noodzakelijk. Alle benodigde MIDI- en samplingappartuur heb je hier tot je beschikking. Ook het casten van de juiste stem is de taak van de sounddesigner.

Concertregistratie

Desmet Studio’s is een poppodium met productiefaciliteiten voor audio en video. Binnen- en buitenlandse artiesten zien Desmet als de ideale locatie om hun nieuwe materiaal voor een select publiek te presenteren. Honderden memorabele concerten zijn hier geregistreerd voor radio, televisie of internet in opdracht van omroepen, platenmaatschappijen of de artiesten zelf.

Hoezo Radio met Harm Oving in Desmet Studiocafé

 

Jellie Brouwer en Ayaan Hirsi Ali in Kunststof

 

Audio-5

 

Aukelien van Hoytema & Mathijs van Nieuwkerk

Maykel van Os & Carlos dalla Fiore in audio-2

Hoorspel “Geluid Loopt” in Desmet audio-2

Hoorspel “Geluid Loopt” in Desmet audio-2